Joshua potpisuje ugovor za meč života
(Foto: EPA)

Čeka se Wilder

Joshua potpisuje ugovor za meč života

M. Šljivak

Anthony Joshua odlučio je potpisati ugovor o borbi koju svijet boksa nestrpljivo čeka, duelu protiv Deontayja Wildera.

Promoter Eddie Hearn se nada da će Wilder pristati na duel kada vidi potpisan ugovor od strane Joshue, a borba je planirana za 13. april 2019. godine na stadionu Wembley.

Hearn je izjavio da uvjeren da će ugovor konačno biti potpisan.

"Uvjeren sam da će ugovor biti potpisan. Razgovarao sam sa Anthonyjem jučer i na papir ćemo staviti sve što smo dogovorili sa Wilderom. Potpisaćemo i staviti ugovor ispred njih", rekao je Hearn.

Prije očekivanog duela protiv Wildera koji bi odlučio o apsolutnom prvaku svijeta, Joshua će u ring 22. septembra kada će braniti WBC pojas protiv iskusnog Rusa Alexandera Povetkina.

Nakon toga bi konačno trebao na red doći duel sa Wilderom koji svi željno čekaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi