Fury neće tražiti boksersku licencu

Zbogom boksu?

Fury neće tražiti boksersku licencu

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury je, čini se, definitivno rekao 'zbogom' boksu. 

Fury je nakon prošlogodišnjih navoda o dopingu ostao bez licence, a na svom Twitter profilu je napisao da od nadležnog tijela 'British Boxing Board of Control' neće zatražiti novu, što još jednom dovoti u pitanje njegovu karijeru. 

"Poslije dugog i napornog razmišljanja o svom povratku neć konkurisati za boksersku licencu. Nakon načina kako su prošli put kontrolisali stvari, ne hvala", napisao je Fury na popularnoj društvenoj mreži. 

'British Boxing Board of Control' je prethodno u septembru objavio da Furyjev slučaj neče riješiti dok ne izađe na saslušanje pred antidopinšku agenciju zbog pozitivnog dopinškog nalaza iz 2015. godine. 

Podsjetimo, Fury se nije borio od novembra 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička i osvojio IBF, WBO i WBA pojeseve. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi