Ogromni problemi za Tysona Furyja
Foto: EPA

Ne daju mu u ring

Ogromni problemi za Tysona Furyja

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta u teškoj kategoriji Tyson Fury neće se vraćati u ring do naredne godine.

Iako je Fury najavljivao kako bi se u ringu mogao naći već u julu, od toga neće biti ništa, jer je njegovo saslušanje oko kršenja antidoping pravila odgođenu čak za oktobar.

Promotor Frank Warren, koji se brine za karijeru Tysona Furyja, izjavio je kako je ovakva odluka Antidoping komisije Velike Britanije zaista sramotna.

"Sramota je šta mu rade. Neko mora da interveniše, makar to bio i ministar sporta. Ne mogu se ovakve stvari dešavati, jer on nije odbio nikakvo testiranje. Rekao im je da odjebu odmah nakon borbe, ali su ih potom pozvali nazad. Od toga je prošlo dvije i po godine i sada je mu prave problem zbog toga. Izrekao je neke gluposti, to stoji, ali zašto  mu suditi na osnovu njih. Treba zaključiti na osnovu činjenica, a ne šta se desilo u jednom trenutku. Ne znam zašto se ovo vuče dvije godine", rekao je Warren.

Posljednji meč Fury je imao 2015. godine. Pobijedio je Vladimira Klička u borbi za titule prvaka, ali je nakon toga ušao u velike probleme sa depresijom, a zatim je priznao i upotrebu kokaina.

Sada se želi vratiti boksu, a na meč je izazvao prvaka Anthonyja Joshuu. Ipak, borba će morati da pričeka i to najvjerovatnije do 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti