"Volim laku lovu, a Wilder je najlakši posao za Joshuu"

Barry Hearn sasvim iskren

"Volim laku lovu, a Wilder je najlakši posao za Joshuu"

M. Šljivak

Prvi čovjek Matchroom boxinga Barry Hearn tvrdi kako je Deontay Wilder uvjerljivo najlakši protivnik za Anthonyja Joshuu.

Mnogi su britanskog boksera kritikovali zbog odluke da titule brani protiv Jarrella Millera, ali se AJ na taj korak odlučio nakon što nije uspio dogovoriti Wildera, Tysona Furyja i Dilliana Whytea.

Dok svi čekaju da se duel Joshua - Wilder konačno desi, Hearn je dao komentar koji će sasvim sigurno izazvati dosta polemika.

Tvrdi daje WBC šampion uvjerljivo najlakši posao za Matchroom miljenika Joshuu.

"Volim laku lovu, a najlakša borba za Joshuu je Deontay Wilder. On tehnički nije dobar bosker. Lako ga je pogoditi, a usto je veoma lagan. Ima oko 90 kilograma. Međutim, zna pogditi", rekao je Hearn.

Sa druge strane pohvalio je Tysona Furyja.

"On je noćna mora za borce, ali srećom po njegove protivnike ne zna udariti. Ipak, moramo mu skinuti kapu za sve što je učinio. U stvarnosti on nije šampion, nema pojas. Ne postoji teškaš koji je blizu Anthonyja Joshue", istakao je Hearn.

Tvrdi kako bi volio da se Joshua bori protiv Furyja, ali ističe i da ima još drugih snova.

"Voljeli bismo da uđe u ring sa Furyjem, ali je bih također volio i da Leyton Orinet osvoji Ligu prvaka. Ovo je multimilijsnki biznis i sve će doći na svoje kada bude trebalo", dodao je Barry Hearn.

Trojica vrhunskih boraca imaju potpisane ugovore sa tri različite kuće i to onemogućava da se bore. Tako je revanš Wildera i Furyja pod upitnikom, a vidjećemo šta će se se na kraju izdešavati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi