Mnogi su razočarani, ali bokserski spektakl definitivno je otkazan

Fury pozitivan na koronavirus

Mnogi su razočarani, ali bokserski spektakl definitivno je otkazan

E. Škorić

Borba između Tysona Furyja i Deontayja Wildera je otkazan zato što je "kralj cigana" pozitivan na koronavirus.

Bilo je prvobitno planirano da se njih dvojica bore 24. jula za WBC naslov prvaka svijeta, ali je Fury pozitivan na koronavirus, pa se mora pronaći neki drugi datum.

Fury se u Las Vegasu spremao za ovaj okršaj, kada mu je pronađeno prisustvo virusa u organizmu.

Prema pisanju medija, ova borba se neće održati do sredine oktobra, mada još nema zvaničnih saopštenja o tome.

Takoše, morat će i da se pomjeri borba Furyja i Anthonyja Joshue koja je bila planirana ove zime.

U međuvremenu, Wilder smatra da je Fury varao tokom njihova dva posljednja meča. Njihov prvi dvoboj iz decembra 2018. godine završen je bez pobjednika, da bi u februaru 2020. godine Fury deklasirao Bronzanog bombardera i uzeo mu je WBC pojas.

Oglasi

Amerikanac je nakon meča tvrdio da je pokraden. Imao je brojne izgovore za poraz, a tvrdio je da su rukavice Tysona Furyja napunjene čvrstim materijalom koji mu je omogućavao jače udarce.

Također, tvrdio je i da mu je kostim bio pretežak pred ulazak u ring, kao i da je i njegov trener radio za Furyja i da mu je nešto sipao u vodu tokom borbe i da je zato izgledao loše.

Uvjeren je Wilder kako će i ovog puta Kralj Cigana pokušati da napravi neku smicalicu.

"Mislite da neće varati i ovog puta? O da, hoće. Doći će sa vrhunskim planom", uvjeren je Wilder.

Ipak, tvrdi da je ovog puta spreman da zaustavi sve pokušaje prevare.

"Ovog puta me neće zaustaviti ni napunjene rukavice ni stanje u kojem sam bio. Nije me nokautirao, to dobro zna", rekao je Wilder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi