Wilder uvjeren da je Fury varao i da će ponovo varati u borbi protiv njega: Doći će sa planom
Foto - EPA

Amerikanac tvrdi

Wilder uvjeren da je Fury varao i da će ponovo varati u borbi protiv njega: Doći će sa planom

M. Šljivak

Deontay Wilder još uvijek je uvjeren kako je Tyson Fury varao u oba meča koje je odradio protiv njega i da će to pokušati ponovo napraviti.

Njihov prvi dvoboj iz decembra 2018. godine završen je bez pobjednika, da bi u februaru 2020. godine Fury deklasirao Bronzanog bombardera i uzeo mu je WBC pojas.

Amerikanac je nakon meča tvrdio da je pokraden. Imao je brojne izgovore za poraz, a tvrdio je da su rukavice Tysona Furyja napunjene čvrstim materijalom koji mu je omogućavao jače udarce.

Također, tvrdio je i da mu je kostim bio pretežak pred ulazak u ring, kao i da je i njegov trener radio za Furyja i da mu je nešto sipao u vodu tokom borbe i da je zato izgledao loše.

Uvjeren je Wilder kako će i ovog puta Kralj Cigana pokušati da napravi neku smicalicu.

"Mislite da neće varati i ovog puta? O da, hoće. Doći će sa vrhunskim planom", uvjeren je Wilder.

Ipak, tvrdi da je ovog puta spreman da zaustavi sve pokušaje prevare.

"Ovog puta me neće zaustaviti ni napunjene rukavice ni stanje u kojem sam bio. Nije me nokautirao, to dobro zna", rekao je Wilder.

Treća borba između Wildera i Furyja održava se 24. jula u Las Vegasu.

Top Komentari

rebel29
Ubio ga brat Tyson šipkom.... i opet ce hahaha
6 0
opasni_medo
Lik je prolupo totalno, valjda od posljedica batina što mu je Fury isporučio. Treći meč - treća porcija degeneka. Vrlo izgledno kraj ozbiljne karijere.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi