Još jedno jezivo priznanje Tysona Furyja: Razmišljao sam o samoubistvu nakon pobjede nad Wilderom
Foto - EPA

Ima dosta psihičkih problema

Još jedno jezivo priznanje Tysona Furyja: Razmišljao sam o samoubistvu nakon pobjede nad Wilderom

M. Šljivak

Tyson Fury i Deontay Wilder borit će se 24. jula za pojas WBC prvaka teške kategorije.

Fury će po prvi put braniti pojas protiv Wildera, koji se uspio tužbom izboriti za novi meč i zaustavio je obračun za apsolutnog prvaka svijeta između Furyja i Anthonyja Joshue.

Tyson Fury je pred ovaj meč imao šokantno priznanje. Istakao je kako je nakon pobjede u prethodnom meču protiv Wildera desetak dana razmišljao o samoubistvu.

"Nakon što dosegnem ogromne visine, nešto me uvijek spusti. Kada sam pobijedio Wildera, došao sam kući i deset dana sam samo razmišljao o samoubistvu", šokirao je Fury izjavom i nastavio je:

"Za mene su to bila jako teška vremena i trebale su mi dvije sedmice da se oporavim. Dešava se to uvijek osobama koje imaju mentalne probleme kao što sam ja, ali ključno je znati nositi se sa takvim problemom. Kada znate kako se postaviti, bude vam dobro već za nekoliko dana", rekao je Fury.

Britanski bokser je i ranije imao sličnih problema. Nakon što je 2015. godine skinuo sa trona Vladimira Klička, svjesno je krenuo u smrt.

Oglasi

"Lumpovao sam po cijelu noć, pio sam, drogirao se. Samo sam želio umrijeti i da odem na zabavan način. Međutim, kada se otrijeznite padnete u još veću depresiju. Bio sam izgubljen, nisam znao šta radim", rekao je Fury, te je dodao:

"Pokušao sam ostaviti sve i pokušati sa nekim drugim stvarima. Igrao sam golf, gađao glinene golubove, ali imao sam tu prazninu u sebi. Drogu sam prvi put probao sa 27 godina. Kokain sam svakodnevno koristio, kokain i alkohol. Da li bih sada išta mijenjao? Ne. Ne bih ništa promijenio jer se to jednostavno moralo dogoditi. Budio sam se pijan i drogiran i nisam želio da budem živ", priča Fury, te je otkrio kako je bio veoma blizu samoubistva.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQOzRt7FVzu/[/instagram]

"Kroz glavu su mi prolazile lude misli. Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016. godine, izašao sam na autoput i vozio sam velikom brzinom. Približavao sam se mostu i nije me bilo briga. Želio sam umrijeti, odustao sam od života i krenuo sam da to učinim. Međutim, zaustavio sam se kada sam čuo neki glas 'ne, ne čini to Tyson, misli o porodici i djeci koja bi odrastala bez oca'. Zaustavio sam se, nisam znao šta radim. Bio sam uplašen i tresao sam se. Nikad više neću ni pomisliti na samoubistvo nakon toga", rekao je Fury.

Fury je sada posvećen trećem meču protiv Deontayja Wildera u kojem će braniti WBC pojas prvaka teške kategorije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQoMKwSoo5x/[/instagram]

Kralj Cigana je u februaru 2020. godine tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio Wildera i uzeo mu je pojas.

Prva borba u decembru 2018. godine okončana je neriješeno, a bio je to zaista istinski spektakl u kojem smo vidjeli fenomenalnu borbu.

Top Komentari

SuhoMeso
2016- "Nikad više neću ni pomisliti na samoubistvo nakon toga" 2020-"Došao sam kući i deset dana sam samo razmišljao o samoubistvu." Kakav snazan karakter!
5 0
Koba84
Uzmbi popi sebi jedan dzus.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi