Mašina od 'metar i po' - Gervonta Davis u ringu uništio 20 kilograma težeg čovjeka

Sparing nije prošao dobro po Ukrajinca

Mašina od 'metar i po' - Gervonta Davis u ringu uništio 20 kilograma težeg čovjeka

M. Šljivak

Jedan od najboljih boksera svijeta Gervonta Davis pokazao je još jednom kako je istinska zvijer u ringu. Tokom sparinga je uništio 20 kilograma težeg borca.

Šampion svijeta lake kategorije po WBA verziji Gervonta Davis nema milosti prema kolegama u ringu. Sparing s Ukrajincem Ivanom Redkachom prošao je izuzetno loše po ovog 38-godišnjaka.

Iako je i Redkach nekada radio borbe u lakoj kategoriji, on je sada mnogo veći od Davisa. Teži je barem 15 ili 20 kilograma, no to mu nije previše pomoglo protiv istinske mašine od 'metar i po'.

Tank je nemilosrdno pretukao ukrajinskog boksera. Nije nesretnik imao nikakve šanse protiv ovakve udaračke zvijeri i na kraju dobio itekako ozbiljne batine.

Oglasi

Ivan Grozni, što mu je nadimak, ima 38 godina i iza njega je 31 profesionalna borba. Međutim, posljednji put se borio još 2021. godine i jasno je da nije spreman kao nekad.

U karijeri je Ukrajinac slavio 23 puta, ima šest poraza, jedan neriješen i jedan no contest meč. Da je i u najboljim danima protiv Davisa ne bi imao nikakve šanse.

Nije tokom karijere ni zaradio previše. Plaćeni sparinzi su mu jedan od izvora prihoda, a Davis sigurno jako dobro plaća jer se radi o bokseru koji od svake borbe zarađuje milione dolara.

Gervonta Davis melje sve pred sobom

Gervonta Davis uspješno je završio svih 29 borbi koje je odradio. 29-godišnjak izgleda nezaustavljivo.

Oglasi

Od 29 pobjeda koje ima 27 ih je došlo nokautom. Niko nije bio ni blizu da mu zaprijeti, njegove brze ruke i razorni udarci mnogi će dobro zapamtiti i ne nazire se čovjek koji Davisa može ugroziti.

Trenutno je američki bokser vlasnik WBA pojasa lake kategorije, ranije je bio šampion i superlake i vidjet ćemo da li namjerava eventualno ući u obračune u većim kategorijama.

Dosta je boksera koji bi ga rado vidjeli u ringu. Apsolutno svi žele obračun Davisa i Devina Haneya, no za sada je taj meč dosta daleko od realizacije..

165 centimetara visoki bokser nedavno je odlučio prijeći na islam. Izgovorio je šehadet i uzeo je ime Abdul Wahid. Ipak, dosta je onih koji ne vjeruju u njegove prave namjere i smatraju da je to učinio iz publiciteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi