250 kilograma od kojih nema nikakve koristi: Ušao je u borbu i obrukao se za dva života
Grigory Chistyakov je ogroman čovjek, no kilaža mu ne pomaže u borbama koje ima (Foto: Screenshot)

Protivnika nije ni dotakao

250 kilograma od kojih nema nikakve koristi: Ušao je u borbu i obrukao se za dva života

M. Šljivak

Ruski borac Grigory Chistyakov poznat je po zaista bizarnim mečevima koje održava, a ovaj nesretnik težak 250 kilograma je nakon višemjesečne pauze nakon borbe protiv sićušne žene ušao u oktagon sa sebi ravnim i doživio je debakl.

Grigory Chistyakov našao se u centru pažnje nakon što je u februaru ove godine ušao u oktagon s djevojkom Aleksandrom Stepakovom te je lagano došao do pobjede.

Ogromni Rus nije tada imao problema protiv Stepakove. Doslovno ju je uništio kilažom i došao je do trijumfa, da bi se nakon borbe ovaj nesretnik susreo s brojnim uvredama.

Mjesecima ga nije bilo u borilačkom svijetu, ali je za kraj godine ipak odlučio da se vrati i to u borbi protiv jednog lokalnog borca iz Kazahstana.

Borba se održala u manjem oktagonu, a Chistyakov ovog puta nije imao šanse. Završen je već u prvoj rundi bez da je uputio barem jedan udarac.

Oglasi

Iako ni protivnik nije neki poseban kvalitet, imao je sasvim dovoljno vještine da čovjeka od 250 kilograma lagano pošalje na pod i da dođe do pobjede.

Nije mu protivnik dozvolio da ga eventualno obori na pod i da iskoristi kilažu. Zadao mu je nekoliko udaraca od kojih je Rus na kraju završio na podu.

Sudija je odmah prekinuo meč. Pobjednik je lagano odšetao, potpuno neoštećen od borbe s čovjekom od 250 kilograma i ovo je samo još jedan dokaz da kilaža apsolutno ništa ne znači.

Grigory Chistyakov je čovjek koji ima ogroman višak kilograma. Pokušao ih je iskoristiti u MMA svijetu, ali nikad nije kasno da promijeni životne ciljeve.

Ovaj 'borac', ako se tako uopšte može i nazvati, pravi je cirkusant u oktagonu, ali kao takav je veoma privlačan brojnim organizacijama koje organizuju borbe koje donose veliku pažnju.

Ovakvi 'borci' su realno bruka i sramota za svijet borilačkog sporta, ali dobijaju izuzetne honorare kako bi se pojavili u najčudnijim mečevima svijeta.

Oglasi