White otkrio cijelom svijetu: Čuveni sastanak Khabiba i Putina završio je poklonom od 20 miliona
Putin nagradio porodicu Nurmagomedov za uspješno predstavljanje Rusije (Foto: Instagram)

Predsjednik Rusije nije štedio

White otkrio cijelom svijetu: Čuveni sastanak Khabiba i Putina završio je poklonom od 20 miliona

Midhat Šljivak

Šef UFC-a Dana White otkrio je danas kako je ruski predsjednik Vladimir Putin bogato nagradio Khabiba Nurmagomedova i njegovog oca Abdulmanapa nakon velike pobjede nad Conorom McGregorom u oktobru 2018. godine.

Khabib Nurmagomedov smatra se jednim od najvećih boraca ikad. Orao iz Dagestana neporažen je otišao u penziju 2020. godine, a svi pokušaji šefa UFC-a Dane Whitea da ga vrati u oktagon prošli su neuspješno.

Najveći meč i najveća pobjeda karijera za The Eaglea desila se u oktobru 2018. godine. U kontroverznom meču uništio je prvu facu UFC-a Conora McGregora, da bi nakon toga ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio bogato počastiti MMA legendu i njegovog oca Abdulmanapa.

Dana White otkriva kako Putin nije štedio i da su Khabib i Abdulmanap sa sastanak s Putinom otišli bogatiji za 20 miliona dolara.

"Nije uspio doći ni do svlačionice nakon borbe, a Vladimir Putin je već bio na telefonu", govori White u podcastu Games with Names i otkriva nevjerovatnu informaciju:

Oglasi

"Putin je Khabibu i ocu dao imovinu vrijednu oko 20 miliona dolara. On je potom otišao u te muslimanske krajeve i osigurao je sve što ti momci vole, automobile, novac, teretane, šta god je htio", rekao je White.

Ranije je Putin Khabibu za uspjehe poklonio skupocjeni Mercedes, a darovao je i druge borce koji su uspješno predstavljali Rusiju.

White je pokušavao na sve načine vratiti Khabiba u oktagon. Spominjale su se ogromne cifre, ali jasno je bilo da se The Eagle nikad neće boriti.

"Kada dostignete taj nivo slave i kad imate toliko novca, teško je naći volju za ući u oktagon i dopustiti da vas neko udara u lice. Isti je slučaj s Conorom McGregorom. Tip živi na jahti, ide tamo gdje je najtoplije i briga ga za sve".

Oglasi

Za Whitea usprkos svemu Khabib nije najveći borac svih vremena. Jedan će uvijek biti ispred.

"Najveći svih vremena je Jon Jones. Neporažen je kao i Khabib, ali volio bih da sam Khabiba gledao više", poručio je White.

Ipak bez obzira na sve što govorio White dosta je onih koji smatraju da je The Eagle najveći borac ikad. Čovjek nije izgubio ni rundu u karijeri i to je zaista čudesno postignuće.

Podsjetimo, Khabib se povukao nakon što je njegov otac Abdulmanap preminuo i obećao je majci da se bez njega nakon meča s Justinom Gaethjeom neće boriti.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
putin i habib pomlatise sve redom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi