Najjači čovjek na svijetu urlao od bolova - Podigao je 250 kg, a onda se čulo pucanje mišića

Pretjerao je

Najjači čovjek na svijetu urlao od bolova - Podigao je 250 kg, a onda se čulo pucanje mišića

Edmir Škorić

Islandski div Hafthor Bjornsson smatra se najjačim čovjekom na svijetu. Snagator je poznat i po ulozi u popularnoj TV seriji "Igra prijestolja".

Bjornsson je 2018. godine osvojio titulu najjačeg čovjeka na svijetu i stekao je veliku popularnost. Svojim izgledom i nevjerovatnom snagom svakako je postao svjetski hit, te je osvajač brojnih nagrada i trofeja u iskazivanju vlastite snage.

Sada je na jednom od takmičenja u sportovima snage pokušao da podigne 250 kilograma na ravnoj klupi. Loše je završilo, jer je po spuštanju pokidao prsni mišić.

Prethodno je počeo da urla od bolova kada se čulo pucanje mišića.

Ostali okupljeni u prostoriji skinuli su s njega teret, a potom je stavljen pod brigu ljekara. Sada je na dugotrajnom liječenju.

Ovaj 34-godišnjak uglavnom je poznat po svojim takmičenjima strongmana, no u periodu 2021.-2022. imao je kratku epizodu u boksu.

Za to vrijeme imao je četiri borbe, dvije pobjede (uključujući i Eddieja Halla, velikog rivala u sportovima snage) i dva remija.

Međutim, prošlog mjeseca najavio je povratak takmičenjima u powerliftingu.

"Borio sam se i zbog toga sam imao dvije godine pauze. Naporno sam radio, ali prema boksu nisam osjećao istu strast kao prema takmičenju snagatora. Tamo, dok sam trenirao, nikada nisam osjećao da je to moj posao. Osjećao sam se kao da se samo družim s dečkima ili zabavljam dok je u boksu svaki dan bio kao posao", priznao je Islanđanin.

Top Komentari

user1676286668
Urla lik malo je reći??????wtf
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi