'Junačinu' odnijeli na nosilima jer je pokušao obiti automobil borilačke mašine
Haisam Rida je višestruki osvajač medalja u grapplingu i BJJ-u

Lopov nije dobro prošao

'Junačinu' odnijeli na nosilima jer je pokušao obiti automobil borilačke mašine

M. Šljivak

Poznati grappler i nosioc crnog pojasa brazilske jiu jitse, Haisam Rida, imao je zanimljiv susret s lopovom koji mu je pokušao provaliti u automobil. Odabrao je auto pogrešnog čovjeka i policija ga je na kraju uz pomoć ljekarskog osoblja prevezla u bolnicu.

Grappler Haisam Rida imao je posla s provalnikom koji mu je pokušao obiti automobil. Nesretnik je međutim odabrao pogrešan auto i završio je u bolnici s teškim povredama.

Usred bijela dana lopov je krenuo u akciju. Mislio je kako je sve čisto, a zatim ga je Haisam ulovio na djelu.

Očekivano, ovaj borac je odlučio reagovati. Stao je u zaštitu svoje imovine, te je iskoristio sve vještine koje je godinama sakupljao u brojnim dvoranama.

Lopov nije dobro prošao. Dobio je dobre batine, ali one nisu bile nezaslužene jer je pokušao da napuni džepove na tuđoj nesreći.

Haisam je kriminalca zadržao do dolaska policije. Oni su imali ekspresnu reakciju kao i Hitna pomoć koja je morala doći kako bi pomogla lopovu.

Oglasi

Na kraju je junačina odnijeta na nosilima. Dobio je takve batine da su ga trojica policajaca morali prebaciti s asfalta na nosila kako bi ga odvezli u bolnicu.

Dok su vršili njegov 'utovar' u vozilo Hitne pomoći Haisam Rida je objašnjavao policajcima šta se desilo i kako je reagovao, a protiv njega neće biti pokrenut postupak jer je štitio svoju imovinu.

Haisam Rida rođen je u Gani prije 30 godina. Živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i trenutno je smješten u teksaškom gradu Austinu.

Vlasnik je crnog pojasa brazilske jiu jitse i ima svoje dvorane gdje je instruktor ove vještine koja je širom svijeta sve popularnija.

Iza njega su brojni internacionalni uspjesi i medalje, a dva puta je bio šampion Amerike u grapplingu u disciplini No-Gi (bez tradicionalne odjeće).

Oglasi

Najčitanije iz kategorije