Hearn najavio datum meča Joshua - Fury
Foto: EPA

April 2018. godine mogući datum

Hearn najavio datum meča Joshua - Fury

M. Šljivak

Bokserski promoter Eddie Hearn najavio je kako će se u ringu na Wembleyju naći Anthony Joshua i Tyson Fury.

Britanci, koji su pobijedili Vladimira Klička u posljednja dva meča, spremni su za međusobni okršaj, ali se on neće desiti do aprila 2018. godine.

Tako tvrdi Hearn koji je zainteresovan da organizuje ovu borbu, ali prije nespremnog Furyja, Joshua će u ring protiv nekog drugog izazivača.

"AJ ima ogromnu želju da vidi Tysona u ringu. Međutim, to neće biti njegova naredna borba, jer Fury nije spreman. Fizički je trenutno daleko od prave forme, ali ga svakako očekujemo kada završi stvari oko pripreme i licence. Kako stvari stoje, postoji realna šansa da se AJ i Fury nađu u ringu u aprilu 2018. godine na Wembleyju. To će naravno zavisiti od odbrane naslova u oktobru i novembru", istakao je Hearn.

Dodao je i kako vjeruje da će Vladimir Kličko tražiti revanš, jer na to ima pravo po ugovoru.

"Vjerujem da Vladimir želi novu borbu i to bi definitivno ljudi voljeli da vide. Uvjeren sam da smatra kako može bolje odraditi meč", rekao je Hearn.

Dok se Hearn bavi ugovaranjem nove borbe za Joshuu, Fury trenira na Marbelli, gdje se pokušava vratiti u pravu formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi