Na jednoj strani div od 218 cm i 160 kg, a na drugoj Cro Cop - Sve je završilo u ogromnom bolu

Mirko je sve završio razornim udarcem

Na jednoj strani div od 218 cm i 160 kg, a na drugoj Cro Cop - Sve je završilo u ogromnom bolu

Midhat Šljivak

Legendarni Mirko Filipović jedan je od najvećih boraca svih vremena. Čuveni Cro Cop je apsolutna legenda kickboxinga i MMA i kroz karijeru se borio s mnogim istinskim legendama. Međutim, jedan od izazovnijih duela bio mu je okršaj iz 2008. godine protiv diva iz Južne Koreje Hong-Man Choija kojeg je dobio nakon šest i po minuta borbe.

Mirko 'Cro Cop' Filipović je legenda nad legendama. Hrvatski borac je 'odgojio' gotovo sve borce na ovom području i zbog njega je dosta mladih krenulo u svijet borilačkog sporta.

Uvijek su se s nestrpljenjem očekivale borbe čuvenog Cro Copa, a on se uvijek trudio da pruži ono najbolje što može.

Jedna borba Cro Copa ostala je posebno upamćena. Duel je to iz 2008. godine kada je naspram njega bio 218 centimetara visok i 160 kilograma težak Hong-Man Choi iz Južne Koreje.

Iako je razlika u težini i visini bila ogromna, Cro Cop je uspio da završi ovu borbu nakon šest i po minuta. Leg kickovi su bili previše za korejskog diva koji nakon jednog razornog udarca više nije mogao nastaviti meč.

Oglasi

Hong-Man Choi uvijek je imao ogromu prednost u visini i težini u odnosu na sve druge borce. Nije često bio favorit, ali je za razliku od MMA sporta mnogo više uspjeha imao u kickboxingu.

Pobjeđivao je poprilično velika imena među kojima su Semmy Schilt, Gary Goodridge, Mighty Mo i karijeru je okončao s omjerom od 13 pobjeda i devet poraza.

MMA karijeru je završio s četiri pobjede i pet poraza, a sve pobjede je upisao nokautom. Nije tu bilo nekih velikih imena kojima je skinuo s kalp.

S druge strane o karijeru Mirka Filipovića se ne treba ni govoriti. Jedan je od najvećih boraca svih vremena i apsolutno su svi uživali kada se on borio.

MMA karijeru Cro Cop je okončao s 38 pobjeda, 11 poraza, dva neriješena i jednim no contest mečom. U kickboxingu je na omjeru od 26 pobjeda i osam poraza.

Top Komentari

user1676286668
Šljivama jesi ti novinar ili šta već...druže ti ako nemozete naći vijest neku sad u ovim trenutku druže zavrsavaj karijeru novinara nije ovo za tebe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi