"Joshua je najveći gubitnik u borbi Furyja i Wildera"
S velikim nestrpljenjem se očekuje veliki obračun Wildera i Furyja u kojem će jedan od boraca po prvi put poražen napustiti ring

Promotor Frank Warren tvrdi

"Joshua je najveći gubitnik u borbi Furyja i Wildera"

Midhat Šljivak

Deontay Wilder braniće sutra pojas WBC prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja.

Biće to najveća bokserska poslastica ove godine, a promotor britanskog boksera Frank Warren tvrdi da će bez obzira na ishod meča, najveći gubitnik biti najveća zvijezda teške kategorije Anthony Joshua.

Joshua je, po mišljenju mnogih, izbjegavao duel sa Wilderom koji je na kraju prihvatio borbu sa nekadašnjim šampionom Tysonom Furyjem.

Warren tvrdi da će pobjednik ovog duela biti svjetski broj jedan bez obzira na to što Joshua drži preostale četiri titule.

"Ko god da pobijedi, on je svjetski broj jedan. Joshua se okliznuo u ovom slučaju i svi znamo da će njegova naredna borba biti protiv Dilliana Whytea, ako ovaj dobije Chisoru. On je najveći gubitnik ove borbe, jer Wilder ako izgubi meč ima opciju revanša, pa bi Joshua ostao bez borbe za ovaj toliko željeni pojas do 2020. godine", istakao je Warren, te je dodao:

"Šta god mislili o Tysonu Furyju, on je to što jeste i rođen je za borbu i želi da se bori. Nakon dvije borbe od povratka je istupio i zatražio je borbu protiv najvećeg udarača na svijetu. Zbog toga mu morate skinuti kapu", istakao je Frank Warren.

Borba za WBC prvaka na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi