Joshua ne putuje na meč Wilder - Fury, ali poručuje: U 2019. postajem apsolutni šampion!
Teška kategorija odavno nije imala više pretendenata na sam vrh. Sve se otvorilo 2015. godine kada je Tyson Fury "oslobodio" svijet od Vladimira Klička

Britanac uvjeren da će osvojiti i WBC pojas

Joshua ne putuje na meč Wilder - Fury, ali poručuje: U 2019. postajem apsolutni šampion!

Midhat Šljivak

Deontay Wilder braniće titulu WBC prvaka teške kategorije 1. decembra protiv Tysona Furyja.

Meč u Los Angelesu privlači veliku pažnju, a po prvi put u karijeri jedan od boksera će ring napustiti poražen.

Iako se radi o zaista velikom meču kojem će prisustvovati mnoga poznata lica u Staples Centru neće biti prvaka po verizijama IBF, IBO, WBA i WBO Anthonyja Joshue.

Njegov dolazak se očekivao, ali na kraju zbog sponzorskih obaveza AJ neće biti u Los Angelesu, te će meč gledati na TV-u.

Svi očekuju da bi pobjednik ovog meča mogao u aprilu imati borbu protiv Joshue. Brtanac će u ring ponovo 13. aprila, ali je teško vjerovati da će pobjednik ovog meča biti Joshuin naredni protivnik.

AJ će vjerovatno ponovo u ring protiv Dilliana Whytea, ali ovaj bokser za novu šansu za titule mora pobijediti Derecka Chisoru narednog mjeseca, a druga opcija za april je neporaženi amerikanac Jarrell Miller (24-0-1).

Ipak, Joshua je na društvenim mrežama objavio kako ima namjeru da uzme i pojas WBC šampiona, te da postane apsolutni prvak svijeta, što znači borbu sa pobjednikom meča Wilder - Fury.

"Dva puta sam ujedinio titule u 22 borbe. Gledajte kako postajem apsolutni šampion svijeta u 2019. godine", poručio je Joshua.

Šta će se desiti na kraju vidjećemo u narednim mjesecima, a možda već i 1. decembra nakon borbe Wilder - Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi