"Imam veliko poštovanje prema Badru, ali ću ga premlatiti"

Hesdy Gerges pred duel sa Badr Harijem

"Imam veliko poštovanje prema Badru, ali ću ga premlatiti"

Midhat Šljivak

Najveća zvijezda kickboxinga Badr Hari u martu se vraća u ring, a njegov prvi rival biće holandski borac Hesdy Gerges. Biće to okršaj dvojice loših momaka koji su često znali zbog temperamenta da završe i u zatvoru. 

Gerges je po formi u blagoj prednosti. Posljednji meč je odradio 30. septembra prošle godine kada je poražen nokautom od Hrvata Mladena Brestovca, dok je Hari posljednji meč imao u decembru 2016. godine kada je predao borbu Gloryjevom prvaku Ricu Verhoevenu.

Duga pauza bi lako mogla uticati na 33-godišnjeg Marokanca. Gerges je spreman da mu zagorča život u ovom duelu i najavio je pobjedu.

"Imam mnogo poštovanja prema Badru, ali i pored toga mogu reći da ću ga premlatiti", uvjeren je Holanđanin.

On smatra da neće biti čovjek sa kojim će se Hari zagrijati za novi obračun sa Ricom Verhoevenom koji se dugo najavljuje.

"Meč za zagrijevanje? Ja sam vrhunski borac, možda sam u maloj krizi, ali i Badr je. Nema šanse da će imati laganu borbu. Ipak, drago mi je što je ovako velika pažnja oko našeg duela", poručio je ovaj 33-godišnji borac.

Gerges je udobio samo jedan pod posljednjih pet mečeva, a u karijeri je na omjeru od 50 pobjeda, 19 poraza i jednog neriješenog meča. Harija je pobijedio 2010. godine diskvalifikacijom i to nakon što ga je Marokanac šutnuo na podu.

Sa druge strane Hari je na omjeru od 106 - 11 uz jedan neriješen meč i dva poništena duela.

Meč Hari - Gerges na rasporedu je 3. marta u holandskom gradu Rotterdamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti