Iron Mike kao nekada ledi krv u žilama: Pogledajte kako je najavljen Tysonov povratak u ring!
Foto: Screenshot

Meč zakazan za septembar

Iron Mike kao nekada ledi krv u žilama: Pogledajte kako je najavljen Tysonov povratak u ring!

Roy Jones Jr., nekada smatran najboljim "pund for pund" bokserom na svijetu, fenomen je u plemenitom sportu.

U periodima svoje karijere Jones Jr. je držao šampionske pojaseve u četiri kategorije. Vjeruje se i da je Jones Jr. početkom ovog vijeka imao milione na stolu i ponudu da odmjeri snage sa Mikeom Tysonom, ali je tu priliku odbio.

Međutim, posljednji poziv nije odbio.

Nakon toliko priče da će se Iron Mike vratiti u ring, to će se i desiti. Istina, riječ će biti o egzibicionom meču, ali će to biti meč koji se ne propušta, ma kakav on bio. Tyson će 12. septembra boksati sa Jones Juniorom.

I zaista stvar je zvanična, a već je objavljen "trejler" za borbu. Objavio ga je sam Mike Tyson na svom Twitter kanalu i 54-godišnjak opet kao nekada "ledi krv u žilama", izjavama i gestama jedinstvenim samo njemu.

[twitter]https://twitter.com/MikeTyson/status/1286344625318486023[/twitter]

Psihološki rat je nekada bio Tysonova specijalnost, prepadnuti protivnici bi gubili borbe sa njim i prije nego što bi ušli u ring. Sada je situacija nešt opuštenija, ali ipak je to Mike Tyson - makar i na drugoj strani bio Roy Jones Jr.

Inače, meč se održava u sklopu novog projekta "Legend Only League", a očekuje se da bismo u mogućnosti mogli gledati još egzibicionih mečeva između legendarnih boksera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti