Sve je dogovoreno: Mike Tyson se vraća u ring u spektakularanom meču

Borba u septembru

Sve je dogovoreno: Mike Tyson se vraća u ring u spektakularanom meču

M. Šljivak

Povratak Mikea Tysona u ring dogodit će se u septembru.

Ovu vijest su objavili ruski mediji iz izvora koji su bliski njegovom vjerovatnom protivniku, a to je još jedan čuveni bokser Roy Jones JR.

Svi detalji ugovora između dvije strane su dogovoreni. Zvanična objava borbe mogla bi se dogoditi već ove sedmice, a borba je zakazana za septembar.

Bit će to borba u osam rundi, održat će se u Sjedinjenim Američkim Državama i nema dileme da će privući ogromnu pažnju.

Roy Jones JR je nekadašnji šampion u četiri težinske kategorije. Ima 51 godinu, a interesantno je svakako da se penzionisao tek prije dvije godine s omjerom 66-9.

Jones ima i ruski pasoš kojeg je dobio kako bi u ovoj zemlji mogao raditi i zarađivati novac i isplatiti dugove koje je napravio u SAD-u.

Interesantno da je Jones 2003. godine kao WBA prvak svijeta odbio 40 miliona dolara za borbu protiv tada posrunulim Tysonom, jer je smatrao da je to premalo novca.

Ipak, 17 godina kasnije borba bi se mogla desiti i sigurno da će financijski Jones dobro proći, jer nema dileme da mnogi neće žaliti novca kako bi ponovo na djelu gledali čuvenog Mikea Tysona.

Tyson već dugo trenira za povratak. Počeo je raditi i sparinge, a vidjet ćemo kako će sve to izgledati u ringu.

Top Komentari

nijepoznat
Cool
3 0
Sadik82
Je li se iko sjeca na sta je Tyson licio prije skoro 20 godina protiv Lewisa? Na starog i tromog borca cije je vrijeme davno proslo. Ta borba nije bila ni S od spektakularne. I sad me ubjedjuju da se sprema “spektakularni” povratsk 20 godina kasnije...oooo majko sportsporta na sta si spao
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti