Sve je dogovoreno: Mike Tyson nakon 15 godina ulazi u ring, poznat je i protivnik

Egzibicioni meč u septembru

Sve je dogovoreno: Mike Tyson nakon 15 godina ulazi u ring, poznat je i protivnik

A. Čaušević

Mike Tyson je proteklih mjeseci naporno radio kako bi spreman dočekao čekao svoj povratak u ring. Čekanju je kraj došao danas.

Legendarni američki bokser će u septembru imati egzibcioni meč, a nakon pravog "licitiranja" o mogućem protivniku boksovat će protiv Roy Jones Juniora.

Tyson koji ima 54 godine i tri godine mlađi Jones su danas potpisali ugovore o borbi koja će trajati osam rundi, a čini se da je Čelični Mike prilikom potpisa pušio marihuanu.

Američki mediji izvještavaju kako će borba biti održana u Dignity Health Sports Parku u Kaliforniji. Bokseri neće nositi zaštitu za glavu, ali će im rukavice biti veće od uobičajnih.

Jones se nije takmičio u teškoj kategoriji od 2004. godine kada ga je pobijedio Antonio Tarver, nakon toga se prebacio na kruzer verziju.

Mnogi su su mislili kako će se Tyson ponovo boriti sa Evanderom Holyfieldem i tako kompletirati trilogiju, ali taj meč će morati sačekati još neko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi