Iron Mike postaje sve luđi: Ego mi raste, dajte mi bilo kojeg protivnika!

Sprema se veliki povratak

Iron Mike postaje sve luđi: Ego mi raste, dajte mi bilo kojeg protivnika!

Legendarni američki bokser Mike Tyson sprema se za povratak u ring. 

Popularni Iron Mike ima već 53. godine, ali nekoliko sedmica provodi trenirajući kako bi se vratio u ring i boksao nekoliko mečeva u humanitarne svrhe.

Sve je počelo tiho, ali kako vrijeme prolazi diže se sve više pompe pa tako i sam Mike počinje biti sve zadovoljniji izgledom svog tjela i poručuje kako mu ego raste.

"Jednostavno uživam u tome što izgledam dobro i što pokazujem svoje novo tijelo. Sve je moguće. Moj ego počinje se uzdisati. Postoji mnogo stvari kojima se nadam u budućnosti", poručio je Mike za TMZ Sport.

Najvjerovatniji prvi rival po povratku bit će Evander Holyfield s kojim već preko 20 godina ima neraščišćenog posla. Poslije Holifielda Tyson kaže kako je spreman boriti se protiv bilo koga. Dodaje da je u prvom planu ipak humanitarna pomoć.

"Slušajte, postoji vani mnogo ljudi kojima je potrebna pomoć i ovakvi mečevi mogu im mnogo značiti. To je u osnovi ono oko čega se krećem - život, ljubav i zahvalnost".

"Svi koji žele doprinjeti ovoj dobrotvornoj organizaciji želim da dođu i izazovu me. Otvoren sam za bilo koga", poručio je Mike.

Inače, Tyson je u posljednje vrijeme izgubio mnogo kilograma i mnogi su saglasni da nikada poslije odlaska u penziju nije izgledao tako dobro.

Protkelih dana često izbacuje i fotografije t videozapise koji svjedoče o njegovoj brzini i snazi pa neki čak smatraju kako bi Tyson u ovom momentu mogao da pobijedi gotovo bilo kojeg teškaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi