Iron Puki tvrdi: "Karijera mi je čista, imali ste i vi priliku i niste uspjeli"

Odgovor na prozivke

Iron Puki tvrdi: "Karijera mi je čista, imali ste i vi priliku i niste uspjeli"

M. Šljivak

Bh. bokser Edin Puhalo (Iron Puki) odgovorio je na prozivke borilačke scene iz Bosne i Hercegovine. Puhalo je postao glavna tema poznatih imena borilačkog sporta i veliki dio njih je tvrdio da Puhalo prevarama i potplaćivanjem drugih boksera dolazi do rezultata.

Edin Puhalo našao se u centru pažnje bh. javnosti nakon žestokih optužbi od strane Adnana Redžovića, a zatim i velikog broja drugih boraca.

Mnoga poznata lica borilačke scene dijele mišljenje da je Puhalo prevarama došao do titula i predstavljen je kao lažni šampion i varalica.

"Da li je ovo moguće? FACE TV, ovdje treba SIPA i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan (Mijajlović) i selektor Guska (Hamid) su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu", napisao je Adnan Redžović nakon sumnjive pobjede Puhala nad francuskim bokserom Sirilom Makiadijem.

Njemu su se pridružili brojni drugi borci koji su prozvali Puhala. Elvir Šendro, Mesud Selimović, Ahmed Vila, Džemal Bošnjak, Ahmed Krnjić, Dženan Poturak, svi su stali na stranu Redžovića i dijele njegovo mišljenje za Puhala.

Oglasi

Iron Puki se danas oglasio na optužbe. Tvrdi da je njegova karijera čista ko suza i da su kolege naprosto ljubomorne na njegove uspjehe.

“Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu niti jednu marku nisam zaradio na nedozvoljen način, a to svi dobro znaju. Za sve u životu sam se morao potruditi i sve, bukvalno, od nule napraviti. Moj skor je 23:1, imam 22 pobjede od kojih su 21 bile nokautom, boksujem za elitnu WBA diviziju i u njoj sam dvostruki prvak Evrope. Trenutno sam 7. izazivač za svjetskog prvaka, a jedini poraz u karijeri sam doživio protiv Dilana Prašovića i to želim ispraviti”, kaže Puki u saopćenju pa dodaje:

“Započeli smo pregovore i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti revanš borbu u Sarajevu. To će biti mega događaj. Činjenica da su obojica boksera u samom vrhu na relevantnim ranking listama garantuje spektakl u glavnom gradu BiH. Za kraj, što se tiče kolega koji me prozivaju posljednjih dana, mogu samo reći da su imali priliku napraviti slične rezultate u svojim karijerama. Međutim, to im nije polazilo za rukom.”

Puhala je javno izazvao Džemal Bošnjak na borbu kako bi dokazao da je veliki šampion, a ranije je borbu s njim želio i Damir Beljo.

U slučaju s Beljom sve se završilo na Facebook prepiskama, a vidjet ćemo hoće li Iron Puki prihvatiti ponudu Džemala Bošnjaka za borbu ili otvoreni sparning na kojem bi se pokazalo ko je bolji.

Promo

Top Komentari

Kulla_Ado
Nedaj se Puki, dusmana ce uvijek biti!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi