Uspavao protivnika u ringu, pa doživio iznenađenje: "Borba je neriješena"
Idowu Rasheed nokautirao Bastie Samira

Nevjerovatna scena iz Afrike

Uspavao protivnika u ringu, pa doživio iznenađenje: "Borba je neriješena"

Midhat Šljivak

Svijet boksa zna donijeti zaista bizarne scene, a ono što je doživio nigerijski bokser Idowu Rasheed na gostujućem terenu u Gani u borbi za UBO prvaka Afrike u poluteškoj kategoriji je zaista nestvarno.

Idowu Rasheed došao je u Accru kako bi se protiv domaćeg borca Bastieja Samira borio za pojas UBO prvaka Afrike u poluteškoj kategoriji.

Nigerijac je dominirao u ovom meču. Bio je vidljivo bolji bokser iako ga je sudija u ringu konstantno zaustavljao kada bi ovaj započeo seriju ozbiljnih udaraca prema Samiru.

Međutim, momka iz Gane ništa nije moglo spasiti nokauta. U drugoj rundi Sami je teško nokautiran i Rasheed je počeo slaviti titulu prvaka Afrike.

Slavlje je bilo kratkog daha. Domaćin te večeri jednostavno nije smio izgubiti, pa je uslijedio apsolutni šok za Rasheeda.

Oglasi

"Borba je neriješena", objavio je spiker i ostavio je u čudu apsolutno sve u dvorani.

"Ovo je najveća prevara ikad. Nemam šta više reći. Kukavice", rekao je trener nesretnog Idowua nakon ovog meča.

Nepravda je međutim brzo ispravljena. Nakon što se snimak pojavio u javnosti reagovao je Afrički boks savez i dodijelio je pobjedu Idowuu.

On je na kraju krunisan prvakom Afrike po UBO verziji u poluteškoj kategoriji i naknadno je mogao proslaviti zasluženu titulu.

Oglasi

Ovo je definitivno jedan od najbizarnijih pokušaja krađe u svijetu boksa. Ipak, organizatori su na kraju najveći gubitnici jer su se obrukali za sva vremena.

25-godišnji Idowu Rasheed je u profesionalnoj karijeri na omjeru od šest pobjeda, jednog poraza i jednog neriješenog meča. Sve borbe osim ove u Gani je odradio na domaćem terenu.

S druge strane Bastie Samir, čije je ime ukaljano zbog ove sramotne odluke njegovih ljudi, mnogo je iskusniji borac i ovo mu je bio 24. meč u profesionalnoj karijeri.

Poraz od Rasheeda mu je drugi u karijeri. Prethodno ga je pobijedio Cleotis Pendarvis u Sjedinjenim Američkim Državama, a ima i jedan neriješen meč.

S 38 godina već je pri kraju karijere, ali on nema namjeru da je završi. Već sutra je ponovo u ringu, a ime rivala još nije poznato.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Crnac sami nije znao kako se ispravno jedu baklave. Boje tigra iz kladnja i mec u mojoj sani ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi