Khabib vlastitom narodu zabio nož u leđa? Mnogi su u šoku zbog njegovog poteza!

Traju protesti u Dagestanu

Khabib vlastitom narodu zabio nož u leđa? Mnogi su u šoku zbog njegovog poteza!

A. Čaušević

Khabib Nurmagomedov, najbolji MMA borca u historiji, jer najpoznatiji Dagestanac na svijetu. 

Dagestan, regiju smještana na Kavkazu, posljednjih dana tresu ozbiljni protesti zbog odluke predsjednika Rusije za djelimičnom mobilizacijom ruskog stanovništva.

S obzirom na sve veće gubitke u Ukrajini Putin se odlučio za ovaj potez koji je kod naroda primljen na katastrofalan način, posebno se to odnosi na regiju Dagestan gdje živi većinski muslimansko stanovništvo.

Putinov režim se odlučio za mobilizaciju iz siromašnih dijelova zemlje te prilikom regrutacije uopšte ne vode brigu da li se radi o vojno sposobnim muškarcima ili ne, zatim njihovim godima i životnim oklonstima.

Tako je Dagestan za kratko vrijeme postao najproblematičniji dio Rusije. Na ulicama već danima vlada haos zbog protesta stanovništva koje se protivi mobilizaciji.

Međutim, ono što je mnoge Dagestance pogodilo je šutnja njihovog heroja Khabib Nurmagomedov te mnogi osjećaju da im je zabio nož u leđa.

Oglasi

Khabib već danima šuti i ostaje imun na dešavanja u Dagestanu. Kada su od njega tražili da prokomentariše sva dešavanja, on je isključio komentare na svom profilu na Instagramu.

Upravo iz tog razloga dagestansko stanovništvo se razočaralao u Khabiba, što primjera radi nije slučaj sa Muhammadom Mokaevom, uspješnim MMA Borcem, također iz Dagestana.

Ovaj 22-godišnjak je na Twitteru objavio snimke kako se Dagestanci pod silom regrutuju uz upućenu molitvu Bogu da zaštiti njegov narod.

It was a great honor that Putin supported us' - Khabib extends gratitude to  Russian president — RT Sport News

Inače, Khabib ima poprilično dobar odnos sa Putinom. Tokom karijere je sa svojim rahmetli ocem Abdulmanapaom i nekoliko puta na noge išao predsjedniku Rusije, posebno nakon velikih pobjeda.

Top Komentari

BaboBih
Koji ste debili, covjek se ne javlja po glupim djecim medijima kao sto ja facebook, instagram i gluposti i vama je to kao da je zabio noz u leđa svom narodu. Kreteni od novinara koji volite samo lazi i gluposti pisati, zavađati i drame neke izmisljati. Nemate pojma kakv je to grijeh.. pojma nemate kakav je stav Khabiba u bilo cemu a tu nesta pisete kao da znate iz prve ruke... suge od ljudi
2 4
Shiptar
Khabib suti da se ne bi slucajno okliznuo pa kroz pendzer
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti