"Volio bih da budem kao Khabib, ne mogu vam objasniti kakav je to čovjek"

Islam Makhachev je učenik čuvenog borca

"Volio bih da budem kao Khabib, ne mogu vam objasniti kakav je to čovjek"

M. Šljivak

Islam Makhachev upisao je novu pobjedu u UFC-ovom oktagonu.

Sjajni dagestanski borac je pobijedio Brazilca Thiaga Moisesa prekidom u četvrtoj rundi i stigao je do 20. pobjede u profesionaloj karijeri.

Makhachev je veliki prijatelj nekadašnjeg vlada lake kategorije UFC-a Khabiba Nurmagomedova koji je nakon završetka karijere preuzeo brigu o karijeri ovog borca, kao i još nekoliko rođaka i prijatelja.

Islam i ekipa imaju ogromno poštovanje prema Khabibu, a ono što on radi za njih je zaista fenomenalno.

Makhachev je otkrio kako je The Eagle osigurao apsolutno sve kako bi pripreme za borbu prošle u miru i da mu gode usporedbe sa velikim šampionom.

"Ako neko kaže da sam gotovo isti kao Khabib, dijelim to mišljenje. Želim biti kao Khabib. Veliki je prijatelj, šampion. Ima dosta novca, ima sve što poželi, a još je ponizan", rekao je Makhachev i dodao je:

"Došao je ovdje zbog nas samo da bi nam pomogao. Ostavio je porodicu mjesec-dva kako bi nam bio pri ruci. Radi sve za naš tim. Došli smo u SAD, a on je iznajmio veliku kuću, automobile i sve je on platio. Ne mogu vam objasniti kakav je to čovjek. Radi mnoge sjajne stvari za koje niko ne zna", rekao je Islam.

Makhachev polako ide prema vrhu lake kategorije, a protekle noći je prozvao Tonyja Fergusona i Michaela Chandlera kao rivale koje bi želio u svom narednom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi