Islam želi postati veći šampion i od Khabiba: Izazvao je prvaka na obračun
(AP Photo/Kamran Jebreili)

Želi i drugi pojas

Islam želi postati veći šampion i od Khabiba: Izazvao je prvaka na obračun

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev spreman je postati dvostruki šampion. Izaziva prvaka veltera Leona Edwardsa na obračun.

Čudesni Dagestanac Islam Makhachev spreman je u svoje ruke uzeti i drugi pojas UFC-a. Pored dominacije u lakoj kategoriji on je spreman napasti i pojas u velteru (do 77 kilograma).

Zbog toga je odlučio izazvati šampiona Leona Edwardsa. Gledao je njegov meč protiv Colbyja Covingtona u Las Vegasu i nije bio nimalo impresioniram.

"Ova borba je bila obično s*anje. Završio bih obojicu. Moramo promijeniti šampiona. Želim Leona sljedećeg", jasan je Islam Makhachev.

Iako je Makhachev zainteresovan za borbu UFC želi da on brani pojas lake kategorije prije ramazana. Potencijalni rivali su Charles Oliveira ili Justin Gaethje.

Oglasi

Kako je već lagano pobijedio Brazilca Oliveiru, Islam bi šansu pružio Gaethjeu i vidjet ćemo šta će UFC odlučiti u narednom periodu.

Islam Makhachev je u profesionalnoj karijeri odradio 26 borbi ima učinak od 25 pobjeda i jednog poraza.

Islam je jedini uzeo Khabibu rundu

Islam Makhachev je odrastao uz Khabiba Nurmagomedova i njegovog oca Abdulmanapa. Može se slobodno reći da su braća.

Protiv Khabiba niko nikad nije imao šanse za pobjedu. Slavi Dagestanac nikad u meču nije izgubio ni rundu, a na treningu je samo Islam uspio da ga dobije.

"Khabib je pred mojim očima od 2012. godine odradio mnogo sparinga. Ne postoji borac koji mu je uspio uzeti rundi, čak ni na sparingu. Niko, osim jednog čovjeka - Islama Makhacheva", rekao je trener Javier Mendez i dodao je:

"On je jedini čovjek koji je uzeo runde Khabibu. Niko ga nikad nije pobijedio u kompletnoj borbi, ali Islam je uzimao runde. Ne govori on uzalud kako je Islam dobar i da je njegov nasljednik."

Islam je pojas uzeo pobjedom nad Charlesom Oliveirom i dva puta ga je uspješno branio protiv Alexandera Volkanovskog.

Top Komentari

Kakaks
Tesko Khabu da nafmaši...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi