Islam Makhachev pogledom "ubio" novinara: "Znaš šta mi je vjera u životu, a to me pitaš..."

Dagestanac mu održao lekciju

Islam Makhachev pogledom "ubio" novinara: "Znaš šta mi je vjera u životu, a to me pitaš..."

Endin Čaušević

Islam Makhachev trenutno je jedan od najboljih UFC boraca, a Dagestanac je prije nekoliko dana brutalnim nokautom porazio Alexadera Volkanovskog i ostao je na tronu. Ne krije da mu je vjera na prvom mjestu, a to je najbolje pokazao video koji se pojavio na društvenim mrežama gdje je Islam odgovarao na zanimljiva pitanja.

UFC borci daju intervjue prije i poslije svojih borbi i po ugovoru moraju da ispoštuju sve ono što je unaprijed dogovoreno.

Makhachev s tim nema uopšte problem, a on je stekao status izuzetno duhovitog čovjeka koji je uz to i veliki šampion. U svom uglu ima Khabiba Nurmagomedova s kojim je odrastao, a koliko je posvećen sportu, porodici i vjeri pokazao je mnogo puta.

Za borce koji dolaze iz Dagestana vjera je na prvom mjestu i Kbabib je probio led u UFC-u što se toga tiče, a ni Makhachev se ne libi da se zahvali Allahu svaki put kada dođe do pobjede.

Nekoliko puta isticao je da pokušava da ide pravim putem, te da praktirica vjeru onako kako je to propisano zbog čega izbjegava sve nedozvoljene stvari i iskušenja koliko god to može.

Oglasi

O njihovim privatnim životima i suprugama se skoro nšta ne zna, a ostale djevojke ih uopšte ne zanimaju bez obzira da li bile popularne ili ne. To je pokazao isječak intervjua kojeg je Makhachev dao i odgovarao je na "blic pitanja".

Jedno od pitanja bilo je da li preferira Madonnu ili Taylor Swift, a on je zbunjeno gledao u novinara ne shvatajući šta ga pita.

"Maradona?", pitao je Islam kada je čuo novinara koji je s osmijehom potom ponovio imena popularnih pjevačica na šta je on samo dodao: "Ne, ne. To me ne zanima".

Makhachev je poručio nakon toga da ga druge žene uopšte ne zanimaju i stvari koje se kose s njegovom vjerom.

"Znam za njih, ali druge žene ne gledam niti me zanimaju. Znate šta je meni vjera u životu i takva pitanja su nepotrebna".

Inače, pobjedom protiv Volkanovskog sjajni borac iz Dagestana uspio je da odbrani pojas prvaka svijeta u lakoj kategoriji.

Top Komentari

plemic
intelektualac, kao i ovo (ne mogu reći sport) čime se bavi, nikad čuo za madonu i maradonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi