Zvijer iz Čečenije nikad brutalnija - Ono što je napravio ženi svog rivala nije humano
Foto - Screenshot

Nevjerovatni Khamzat Chimaev

Zvijer iz Čečenije nikad brutalnija - Ono što je napravio ženi svog rivala nije humano

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev se u subotu vraća u oktagon nakon dužeg odsustva. Čečenska zvijer borit će se protiv nekadašnjeg šampiona Kamarua Usmana koji je uskočio kao zamjena za povrijeđenog Paula Costu. Ipak, strasti s Costom se ne smiruju, prozivke su i dalje to, a trener brazilskog borca Eric Albarracin ističe da su stvari otišle predaleko.

Khamzat Chimaev jedva je čekao da uđe u oktagon s brazilskim borcem Paulom Costom, no njihov meč je otkazan zbog povrede Brazilca.

Umjesto njega uskočio je Kamaru Usman, no Costin trener Eric Albarracin otkriva kako se Khamzat i Paulo nikako ne vole i da je bilo dosta toga između njih u proteklom periodu.

"Kada su se vidjeli u Las Vegasu osiguranje ih je moralo razdvajati. Tu je i počela njihova netrepeljivost i hvala Bogu što se nisu sreli ponovo jer bi sigurno bilo tuče", govori Albarracin i nastavlja:

"Ovi momci se ne vole. Govorili su jedan drugom dosta toga, a zatim je Khamzat otišao predaleko i poslao je poruku Paulovoj budućoj ženi".

Oglasi

Sadržaj poruke je bio brutalan. Poslao joj je fotografiju Costinog meča s Israelom Adesanyom u kojoj je nekadašnji šampion simulirao seks s Costom i napisao je:

"Kako možeš biti s njim kada on samo voli crnce?"

Albarracin smatra da će se nakon svega njihov meč kad-tad održati. U to nema nikakve sumnje.

"Ovo je verbalni obračun koji će vremenom prijeći u borbu. To će se desiti. Ova borba nije otkazana već je samo odgođena", istakao je Albarracin.

Khamzat nema dileme da će pobijediti i Usmana. Smatra ga već starim i nedovoljno dobrim daga ugrozi.

"On je stara verzija, a ja nova. To je kao iPhone. On je iPhone 5, a ja sam kao Pro. Velika je razlika", rekao je Chimaev.

29-godišnji Čečen sa švedskim pasošem odradio je ukupno 12 borbi u profesionalnoj karijeri i dobio je sve. Od toga je šest borbi riješio nokautom, pet predajom i samo jedan meč je otišao na odluku.

Oglasi