Islamu nije bilo ni do čega nakon pobjede: Iskoristio je trenutak i napravio presedan u sportu

Dagestanac i dalje nepobjediv

Islamu nije bilo ni do čega nakon pobjede: Iskoristio je trenutak i napravio presedan u sportu

Admin Čaušević

Islam Makhachev je drugi put u karijeri branio pojas protiv Alexandera Volkanovskog i ponovo je bio uspješniji. Dagestanac je posao okončao u prvoj rundi, ali je pobjedu iskoristio za presedan u svijetu sporta. 

Islam Makhachev je u Abu Dabiju stigao do 25. pobjede u karijeri, uspješno je odbranio i pojas, međutim nakon velike pobjede djelovao je poprilično hladan.

I dok bi se svi radovali i trijumfalno pričali o pobjedi, Makhacev se na neki način odlučio da napravi presedan, te uopšte nije komentarisao svoj meč.

Sjajni Borac iz Dagestana je izgovirio samo nekoliko riječi, ali je i to bilo dovoljno da njegova izjava odjekne svijetom te postane viralna na društvenim mrežema.

S obzirom da je musliman nije ni čudo što je ovaj 31-godišnjak odlučio da prokmentariše aktuelni situaciju u Gazi te oružani sukob Palestine i Izraela.

Oglasi

"Danas nisam slavio pobjedu zbog ludih stvari koje se dešavaju. Palestino, stojimo uz tebe. Prestanite, prestanite", poručio je nepobjedivi borac.

Nakon što je napustio oktagon Makhachev je dobio zastavu Palestine, stavio je preko leđa te na taj način napustio dvoranu.

Što se tiče samog meča, on je počeoa sa "low kickom" ruskog borca, ubrzo je krenuo s rušenjem te su on i Volkanovski završili u klinču.

Nakon toga je Dagestanac uputio dva koljena u glavu te su se ubrzo odvojili. Nastavili su borbu na nogama, a Makhachev je uputio briljantan "high kick" koji je bio i koban za popularnog Volka.

Za Makhacheva je ovo bila 12. pobjeda u niz te druga uzastopna odbrana pojasa i to ponovo protiv Volkanovoskog koji je uskočio naknadno umjesto Charlesa Oliveire.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Joj da je cecene poslat zidovima majko moja pojeli bi ih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti