Glava protivnika mu poslužila kao fudbalska lopta: Rus se dugo nije mogao probuditi nakon nokauta
Glavna borba večeri ponudila je jedan od najtežih nokauta ove godine. Ovako nešto se ne pamti

Spektakularno

Glava protivnika mu poslužila kao fudbalska lopta: Rus se dugo nije mogao probuditi nakon nokauta

M. Šljivak
Teme:

Kirgistanski MMA borac Islambek Baktybek Uulu brutalno je nokautirao Rusa Vladimira Rudeka na Octagon 37 eventu koji se danas održao u kazahstanskom Almatiju.

Islambek Baktybek Uulu je u glavnoj borbi večeri uspio brutalno nokautirati ruskog borca i to u trećoj rundi.

Duel ovih teškaša donio je zaista pravi spektakl, a ono što se desilo u trećoj rundi prepričavat će se u borilačkim krugovima.

Kirgistanski borac koji nosi nadimak Hulk zaista je brutalno nokautirao Rudaka. Prvo ga je žestoko uzdrmao, ovaj je pao, ali tu nije bio kraj.

'Hulk' je front kickom uspavao protivnika. Njegova glava mu je poslužila kao fudbalska lopta i bio je ovo zaista čudesan udarac.

Oglasi

Reakcija dvorane dovoljno govori o kakvom se udarcu radilo. Svi su utihnili, a nesretni Rus se dugo nije budio nakon ovog udarca.

Kirgistanac nije mario što je protivnik uspavan. Skočio je na kavez slaveći poput Hulka, a ljekari su nesretnog Rusa dugo dovodili u red nakon ovog zaista strašnog nokauta.

Ovo je bez ikakve dileme jedan od najstrašnijih nokauta ove godine, a bilo ih je zaista spektakularnih udaraca ove godine.

Kirgistanskom Hulku ovo je bila deveta borba u profesionalnoj MMA karijeri i sedma pobjeda. Ima i dva poraza i to vezana iz 2021. godine.

Rudaku je ovo drugi poraz u petom meču. Prethodno je imao dvije uzastopne pobjede, a jedna od njih je bila i protiv brata večerašnjeg rivala Akbara Baktybeka Uulua.

Večeras je ipak drugi brat napravio nešto posebno. Brutalno je nokautirao Rusa i osvetio je poraz.

Oglasi