Filip Hrgović bi ovog trebao da se plaši? Anderson i Merhy izveli apsolutnu bruku od borbe
Katastrofalna izvedba u Texasu

Izuzetno loš nastup s obje strane

Filip Hrgović bi ovog trebao da se plaši? Anderson i Merhy izveli apsolutnu bruku od borbe

Midhat Šljivak

Amerikanac Jared Anderson pobijedio je protekle noći u gradu Corpus Christi (Texas) Belgijanca Ryada Merhyja. Do 17. trijumfa u karijeri The Real Big Baby stigao je odlukom sudija nakon 10 rundi, ali ova borba je razočarala apsolutno sve.

Ryad Merhy stigao je u Sjedinjene Američke Države s velikim ambicijama za borbu s američkom nadom Jaredom Andersonom. Ipak, doživio je debakl i ušao je u historiju po jednoj od najlošijih izvedbi ikad.

Anderson je od prve do zadnje runde kontrolisao borbu. Na kraju su mu dvojica sudija dala sve runde (100-90), a jedan je negdje vidio da je Belgijanac uzeo rundu.

Kakav očaj od meča je viđen, posebno od strane Merhyja, dovoljno pokazuje činjenica da je za 10 rundi čovjek bacio svega 144 udarca. To je treći najmanji broj u historiji boksa u mečevima koji se rade na 10 rundi.

Očigledno je Belgijancu cilj bio da ne bude nokautiran. Nije ni razmišljao o pobjedi iako ju je najavljivao na sva zvona.

Oglasi

Anderson je s druge strane uputio 662 udarca. 128 ih ih je završilo na protivniku, odnosno 19 posto, dok je Merhy pogodio samo 34 od 144 upućena.

"Čovječe, ovo je užasno. Ne želim više Merhyja nikad vidjeti u ringu. Nikad", rekao je analitičar ESPN-a Tim Bradley nakon katastrofe belgijskog boksera.

Jared Anderson najavljuje nokaute

Iako nije bio sposoban nokautirati prosječnog Belgijanca 'Big Baby' tvrdi da je spreman nokautirati sve u teškoj kategoriji.

"Dolazim da nokautiram apsolutno sve", rekao je Anderson, no apsolutno nikoga nije zabrinuo ovakvom izjavom.

Oglasi

Spominjao se Amerikanac kao potencijalni rival Filipa Hrgovića. U ovakvom izdanju hrvatski bokser bi ga doslovno pojeo, što je i rekao u jednoj izjavi kada su ga povezali s 24-godišnjakom.

Anderson je nastavio prozivati vrh teške kategorije. Ovo mu je tek druga borba koju nije završio nokautom (17-0, 15K0).

"Tip se nije došao boriti. Zbog toga mi je krivo što me je zakačio nekoliko puta. Ja sad želim sve iz vrha kategorije. Svi koji su blizu mog imena na ljestvicama", poručio je Anderson.

Čini se da Amerikanac ima prevelika očekivanja...

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi