Filip Hrgović za povijest hrvatskog boksa!
Potvrda borbe doći će u ponedjeljak

Velika borba slijedi

Filip Hrgović za povijest hrvatskog boksa!

Midhat Šljivak

Filip Hrgović i Daniel Dubois gotovo sigurno će se 1. juna u Saudijskoj Arabiji boriti za IBF pojas teške kategorije. Potvrdio je to ugledni bokserski novinar Dan Rafael.

Hrvatska bi početkom šestog mjeseca mogla dobiti prvaka svijeta teške kategorije. Filip Hrgović ulazi u ring s Danielom Duboisem 1. juna i ovaj meč će biti za upražnjeni IBF-ov pojas.

Ovu informaciju donosi poznati bokserski novinar Dan Rafael. Zvanična potvrda će stići u ponedjeljak.

"Hrgović i Dubois borit će se za upražnjeni IBF pojas teške kategorije. Pobjednik meča Fury - Usyk će, prema dogovoru, napustiti titulu nakon borbe. To se mora dogoditi prije 1. juna. Ako se to ne desi, IBF će mu oduzeti pojas", rekao je Dan Rafel i dodaje:

"Hrgović i Dubois će se u Saudijskoj Arabiji 99 posto boriti za IBF naslov. Pobjednik te borbe ide na meč s Anthonyjem Joshuom", rekao je Rafael.

Oglasi

Dubois odavno proziva hrvatskog boksera. Jasno ga je označio kao njegovog narednog rivala i želja mu je ostvarena.

1. juni bi tako mogao postati novi povijesni dan za hrvatski sport. Hrgović će nakon Željka Mavrovića imati šansu da postane prvak svijeta teške kategorije i mnogo su mu veće šanse da do pojasa dođe. Mavroviću je, podsjetimo, protivnik bio veliki Lennox Lewis.

Daniel Dubois je ozbiljan nokauter

Daniel Dubois je definitivno najozbiljniji protivnik kojeg je u dosadašnjoj karijeri imao Filip Hrgović.

El Animal je na omjeru od 17-0. Ipak, najveća pobjeda mu je ona protiv Zhilei Zhanga, dok Dubois ima mnogo ozbiljnija imena u svom CV-u.

Oglasi

Dynamite je odradio ukupno 22 borbe u karijeri. Na omjeru je od 20 pobjeda i dva poraza. Izgubljene borbe ima protiv Oleksandera Usyka i Joea Joycea.

19 od 20 borbi je britanski bokser dobio nokautom. To je sasvim sigurno znak opreza za El Animala koji se dosad nije sreo s kvalitetom kakav je Dubois, koji je kratko imao i WBA Regular pojas prvaka teške kategorije.

Ipak, Filip će definitivno imati veliku šansu postati prvak svijeta. Pobjeda u meču 1. juna donijela bi mu mnogo jer bi zatim išao i u borbu kojom će unovčiti sav rad i trud.

Septembar i stadion Wembley su spremni za novi nastup Anthonyja Joshue. Upravo će nekadašnji šampion svijeta biti naredni rival pobjedniku meča iz Saudijske Arabije i ova borba će svima napuniti džepove do vrha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti