Je li čuvena MMA mašina zadnja borba karijere za Khabiba? "Ta borba je san mog oca"

Khabib spreman za GSP-a

Je li čuvena MMA mašina zadnja borba karijere za Khabiba? "Ta borba je san mog oca"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov želi u MMA penziju otići sa omjerom 30-0.

UFC prvak lake kategorije trenutno je na omjeru od 28-0, naredni meč ima protiv Justina Gaethjea 24. oktobra, a posljednju pobjedu u karijeri planira protiv jednog od najboljih ikad, Kanađanina Georgesa St-Pierrea.

Nekadašnji UFC šampion u dvije kategorije već dugo je van oktagona. Posljednji meč je odradio protiv britanske ikone Michaela Bispinga kada mu je 2017. godine uzeo titulu srednje kategorije.

Međutim, čuveni GSP nikada nije prestao sa treninzima. Njegovo tijelo izgleda zaista nevjerovatno i već dugo se govori da bi 37-godišnja legenda mogla da se vrati zbog borbe sa Khabibom.

Za ovu borbu 'otvoren' je i predsjednik UFC-a Dana White. Uveliko se priča o tome, a i Khabib je spreman:

"Ta borba je san mog oca. Volio bih se boriti sa GSP-om, a Dana White mi je rekao da ćemo nakon borbe sa Gaethjeom pregovarati o borbi protiv GSP-a. Ako on pristane, borba će se desiti. UFC i ja smo spremni", rekao je Khabib.

GSP je u karijeri pored titule srednje kategorije osvojiao i onu u velteru. Ukupno je odradio 28 borbi (26-2), ali je između 2013. i 2017. godine imao dugu pauzu.

Ipak, vratio se i pobijedio Bispinga, a sigurno da bi borba protiv Khabiba bila jedna od najvećih svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi