Je li ovo realno? Wilder veliki favorit protiv Furyja!

Amerikancu se daju veće šanse u borbi

Je li ovo realno? Wilder veliki favorit protiv Furyja!

Midhat Šljivak

Deontay Wilder braniće WBC naslov prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja 1. decembra u Los Angelesu.

Oba borca u ovaj meč ulaze kao neporaženi u profesionalnoj karijeri i jedan od njih će nakon ovog duela po prvi put ring napustiti pognute glave.

Sada nas sasvim sigurno očekuje žestok "trash talk" sa obje strane, a prema kladionicama za sada mnogo bolje kotira Deontay Wilder.

Kvota na pobjedu američkog boksera iznosi 1.50, dok je Tyson Fury za sada na kvoti od 2.60. Naravno, moguće je da će kvote varirati do ovog duela, ali izvjesno je da nas čeka veliki spektakl.

Fury u borbu ulazi sa omjerom od 27-0, dok je Wilder dobio 40 borbi od čega 39 nokautom. Pojas WBC prvaka u njegovom je vlasništvu od 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi