"Nokautiraću ga, to obećavam"

Fury pred meč sa Wilderom

"Nokautiraću ga, to obećavam"

Midhat Šljivak

Veliki obračun 1. decembra u Los Angelesu za WBC naslov teške kategorije imaće neporaženi šampioni Deontay Wilder i Tyson Fury.

Nakon što je propao dogovor za borbu sa Anthonyjem Joshuom, Wilder se okrenuo borbi sa Furyjem, a meč je dogovoren za 1. decembar.

Bronzani bombarder će u ovom meču braniti naslov WBC prvaka, a Fury mu je poručio da se neće dobro provesti.

"Nokautiraću Bronzanog bombardera. Nikad se nije borio sa udaračem poput mene. To obećavam", poručio je kratko Fury sa videom najave meča.

Fury u meč ulazi sa omjerom 27-0 i još uvijek je linealni šampion svijeta jer nikad nije izgubio naslove u borbu, dok je Wilder na omjeru 40-0, a titulu WBC prvaka ima u svom vlasništvu još od 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi