Tri dana tame i izolacija od svih: Češka zvijezda je najčudnija osoba u MMA svijetu
Jiri Prochazka ima posebne metode priprema i treninga (Foto: Instagram / Jiri Prochazka)

Nevjerovatne metode

Tri dana tame i izolacija od svih: Češka zvijezda je najčudnija osoba u MMA svijetu

Midhat Šljivak

Češka MMA zvijezda Jiri Prochazka nokautirao je Aleksandra Rakića 13. aprila u Las Vegasu, a nakon povratničkog trijumfa odlučio se ponovo na tri dana potpuno odvojiti od ljudi i savremenog svijeta.

Jiri Prochazka je spektakularno završio Aleksandra Rakića i najavio je povratak na tron poluteške kategorije UFC-a. Češki Samuraj uskoro bi ponovo mogao dobiti šansu da napadne titulu koju mu je u novembru prošle godine uzeo Alex Pereira.

Nakon meča s Rakićem Prochazka ponovo je odlučio da se odvoji od savremenog svijeta. Ima svoje metode kako to da učini i često ih koristi.

Prochazka puna tri dana provede u potpunoj tami. U tom periodu ne jede ništa, niti ima bilo kakav dodir sa spoljašnjim svijetom.

Na ovaj način češka MMA zvijezda se bori s 'unutrašnjim demonima' i ističe kako mu je ovo pravi trening za um. Sa sobom ponese samo vodu.

"Ne pričam previše o tome jer je to moja lična stvar. Imao sam samo vodu. Mnogo bolji je osjećaj kad ne unosiš hranu jer osjećaš sve procese u tijelu. Um radi dosta i za tri dana u tami se suočiš sa svim svojim demonima", rekao je Prochazka nakon prvog boravka u tamnoj sobi.

Oglasi

Sada se ponovo odlučio na isti potez. Očigledno ga to jača i pomaže mu da se psihički oporavi od svih pritisaka koje donose pripreme, ali i sama borba.

Jiri Prochazka definitivno je drugačiji borac od svih. Pokušava živjeti kao pravi Samuraj, trenira kao japanski ratnik i to mu je prethodnih godina uvijek donosilo rezultat.

Sada je spreman da se vrati na tron UFC-a. Definitivno je pred njim još dosta vremena jer ima tek 31 godinu i nema dileme da ćemo ga ponovo gledati u napadu na titulu prvaka.

Čeh je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 30 pobjeda, četiri poraza i jednog neriješenog rezultata.

Prije dolaska u UFC 2020. godine Prochazka je bio šampion organizacije Rizin, a među imenima koja je pobjeđivao su Darko Stošić, Satoshi Ishii, Vadim Nemkov, Muhammed Lawal...

Debi u UFC-u je imao nokautiravši Volkana Oezdemira, zatim je završavao Dominicka Reyesa i Glovera Teixeiru, kada je i uzeo pojas prvaka poluteške kategorije.

Nakon što je zbog povrede napustio pojas vratio se u meču protiv Alexa Pereire gdje je međutim nokautiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi