Spektakularna borba u Las Vegasu: Jiri Prochazka nokautirao Aleksandra Rakića
Poraz srpskog borca u Las Vegasu

Prekid u drugoj rundi

Spektakularna borba u Las Vegasu: Jiri Prochazka nokautirao Aleksandra Rakića

Midhat Šljivak

Jiri Prochazka pobijedio je Aleksandra Rakića tehničkim nokautom u drugoj rundi na UFC 300 u Las Vegasu.

Spektakularan meč odradili su Čeh i Srbin, a na kraju je Prochazka u drugoj rundi završio posao i došao je do trijumfa.

Rakić je odlično radio u prvoj rundi. Već na otvaranju je dobro načeo nogu protivnika, izgledao je mnogo bolje od bivšeg šampiona koji je ipak pred kraj runde pokazao da je istinski udarač.

Nekoliko udaraca sjelo je tačno gdje treba na glavu srpskog borca. Zaplesao je Rakić dva puta, no uzvratio je dobrim kontrama i sjajna prva runda završena je u njegovu korist.

Fenomenalna borba nastavljena je i u drugoj rundi. Sijevali su udarci s obje strane, publika je uživala u otvorenoj borbi kojoj je potom na nešto više od minut i po prije kraja runde došao kraj.

Oglasi

Prochazka je žestoko uzdrmao Rakića, Srbin je završio na podu, uslijedilo je nekoliko teških udaraca i Herb Dean je prekinuo borbu.

Češki borac je došao do 30. pobjede u karijeri (30-4-1) i zna šta mu je cilj za narednu borbu. Pobjednik večerašnje glavne borbe Alex Pereira - Jamahal Hill.

"Ko god da dobije želim ga narednog", jasno je poručio Prochazka koji želi vratiti izgubljeni pojas kojeg mu je uzeo upravo Pereira.

Rakić je s druge strane upisao svoj četvrti poraz u karijeri i sada je na omjeru od 14-4.

Top Komentari

Hipo
Gazi sve cetnike sve su to pickice
0 1
Manager
Srbi nikad nisu imali šampiona u borilačkim sportovima.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi