Jones postavio lude uslove za obračun sa Ngannouom
Foto - Instagram

Želi novac

Jones postavio lude uslove za obračun sa Ngannouom

M. Šljivak

Dugogodišnji vladar UFC-ove poluteške kategorije Jon Jones postavio je nevjerovatne uslove za meč protiv Francisa Ngannoua.

Jones je nakon borbe Ngannoua protiv Stipe Miočića u kojoj je Kamerunac na brutalan način detronizirao šampiona, objavio tweet sa riječima 'pokažite mi novac'.

Aludirao je Jones kako neće za male pare ući u oktagon sa kamerunskom zvijeri i traži cifru veću od 10 miliona dolara.

"Imao sam prije nekoliko dana telefonski razgovor sa UFC-ovim advokatom Hunterom. Rekao sam mu da je osam do 10 miliona dolara premalo za borbu ove veličine. To je sve o čemu se do sada razgovaralo. Čekat ću i vidjeti kakva će biti njihova ponuda i nadam se da brojke neće biti toliko niske", rekao je Jones.

Nikad niko u povijesti UFC-a nije dobio toliki honorar za jednu borbu i teško je vjerovati da će ga dobiti i Jones.

On ipak smatra da bi njegova zarada trebala nadmašiti cifru od 10 miliona s obzirom na to da je godinama unazad vodio istinske ratove u oktagonu i smatra da za njih nije bio adekvatno plaćen.

Jones je u karijeri na omjeru 26-1-1. Jedini poraz je doživio od Matta Hamilla zbog diskvalifikacije, dok je meč protiv Daniela Cormiera proglašen nevažećim zbog pada Jonesa na doping testu.

Top Komentari

Zoilomas
Ocito se boji, Miocic i Ngannou nisu dobili ni po milion tacno a on bi vise od 10,, aaa pusi ***** kukavice i nisi onda za ove borbe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi