Najveći borac svih vremena pokazao dominaciju: Jon Jones novi UFC prvak teške kategorije!
Nevjerovatni Jon Jones ekspresno je pobijedio Ciryila Ganea i došao je do titule prvaka teške kategorije (Foto: Screenshot)

Savladao Ganea giljotinom u 1. rundi

Najveći borac svih vremena pokazao dominaciju: Jon Jones novi UFC prvak teške kategorije!

M. Šljivak

Veliki Jon Jones novi je UFC prvak teške kategorije. Za mnoge najveći borac svih vremena je u Las Vegasu na UFC 285 eventu giljotinom u prvoj rundi ekspresno pobijedio Ciryla Ganea i uzeo je titulu prvaka teške kategorije.

Jon Jones se vratio u kavez nakon tri godine. Nekadašnji kralj poluteške kategroije i za mnoge najveći MMA borac ikad odlučio je prijeći u tešku kategoriju i već u prvoj borbi imao je šansu da osvoji upražnjeni pojas prvaka UFC-a.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1632257984528089089[/twitter]

Nevjerovatni Bones za rivala je imao francuskog udarača Ciryla Ganea. Očekivao se veliki obračun za pojas, ali Jones je još jednom pokazao zašto ga smatraju najvećim ikad.

[twitter]https://twitter.com/ChillemThreebo/status/1632259048170049537[/twitter]

Gane je bio lagan zalogaj za Jona. Već u drugom ozbiljnom napadu na Francuza uspio je uhvatiti giljotinu na pravi način i Gane je tapkao.

Oglasi

Bones je nakon pobjede prozvao nekadašnjeg šampiona Stipu Miočića. Očigledno je da želi borbu s njim.

"Želite li vidjeti kako prebijam Stipu", upitao je Jones oduševljenu publiku u Las Vegasu i dobio je veliku reakciju.

"Tako sam uzbuđen. Mnogi su govorili kako se neću vratiti, ali bio sam posvećen, iako je znalo biti dana kada nisam želio trenirati", rekao je Jon Jones.

Imitirao je Bones i kozu (GOAT) u kavezu. Tako je poručio da vrlo dobro zna da je on najbolji borac svih vremena.

Jonu Jonesu je ovo 27. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedan poraz i jedan no contest meč, ali realno gledajući i te borbe je dobio.

Ganeu je ovo drugi poraz. Nekadašnji privremeni prvak izgubio je i drugu borbu za 'pravi' pojas i sada je na omjeru od 11-2.

Top Komentari

Babuka1
Relano gledajuci nemate pojma. No contest mec je bio zbog njegovog dopinga. Znaci obicna varalica. Haj poyy
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi