Umišljeni bodybuilder krenuo na velikog šampiona: "Nemojte ga zaustavljati, nemojte"
Jon Jones je često znao vruće glave donositi pogrešne odluke. I sad je bio spreman na sve (Foto: Screenshot)

Jon Jones bio spreman na sve

Umišljeni bodybuilder krenuo na velikog šampiona: "Nemojte ga zaustavljati, nemojte"

M. Šljivak

Imati isklesane mišiće iz teretane nikada ne znači i da znate udariti na pravi način, pa često umišljeni bodybuilderi znaju završiti teško nokautirani od strane običnih ljudi. Slavni šampion Jon Jones zamalo je jednom od njih pokazao šta znače pravi udarci, ali srećom je sve završilo bez velikog incidenta.

Bodybuilding postao je svakodnevnica ljudi širom svijeta. Dosta je onih koji tijelo grade u teretani, a mnogima mišići predstavljaju dodatni motiv kada je u pitanju obračun s drugim ljudima.

Dosta je onih koji pomisle da im u borbi mišići mogu pomoći. Često tako možemo vidjeti nokautirane bodybuildere i tako im se dokazuje da snaga ipak ne leži u pukom pumpanju mišića.

Jedan od njih usudio se krenuti i na jednog od najboljih boraca svih vremena. Čuveni Jon Jones radio je određene promocije kada se pojavio neimenovani bodybuilder.

"Pretvaraš se da si žestok momak. Svi znaju da si obična budala", vikao je bodybuilder pozivajući Jonesa na obračun.

Nije ni Jones ostao dužan. Dodatno je provocirao čovjeka aplauzima, a zatim je prišao osiguranju koje zaustavljalo sukob i rekao im je:

Oglasi

"Nemojte ga zaustavljati, nemojte".

Jones kao da je jedva čekao da pričljivi builder krene na njega. To bi mu vjerovatno bila greška života, jer realno gledajući, protiv 'Bonesa' ne bi imao gotovo nikakve šanse.

Osiguranje je na kraju odvelo ratobornog lika daleko od Jonesa. Vjerovatno su mu time učinili uslugu jer je mogao teško stradati.

Jon Jones je jedan od najboljih boraca koji su se ikada pojavili na MMA sceni. Čovjek je godinama dominirao i u karijeri je doživio samo jedan poraz, ako se to može i nazvati porazom jer je izgubio diskvalifikacijom zbog nelegalnih laktova.

Oglasi

Rijetki su oni, njih svega nekoliko koji su Jonesa uspjeli dovesti na ivicu poraza. Međutim, sada je spreman za veliki povratak i borit će se za titulu prvaka teške kategorije protiv Ciryla Ganea.

To će 35-godišnjoj MMA legendi biti i debi u teškoj kategoriji. Prethodno je godinama dominirao u poluteškoj, ali ga je luda glava često znala odvesti u probleme zbog kojih se nije mogao i češće boriti.

Posljednji meč Jones je odradio još u februaru 2020. godine. Sada se nakon tri godine veći nego ikad vraća u oktagon i imat će šansu da postane prvak UFC-a teške kategorije.

On je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 28 borbi i ima učinak od 26 pobjeda, jednog poraza i jednog no contest meča.

Zapravo su to sve bile pobjede Jonesa, ali on se pobrinuo da njegov omjer ne bude savršen, prvo zbog nelegalnih laktova, a zatim zbog pozitivnog testa na doping.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi