Zaboravite na mišićavog Jona Jonesa: Pred borbu s Miočićem sada izgleda neprepoznatljivo

Priprema se za promjenu kategorije

Zaboravite na mišićavog Jona Jonesa: Pred borbu s Miočićem sada izgleda neprepoznatljivo

A. Čaušević

Jon Jones se priprema za debi u teškoj kategoriji i izgleda neprepoznatljivo.

Na društvenim mrežama je počela kružiti fotografija na kojoj je Jones krupniji nego ikad prije njegovog povratka u oktagon.

Američki borac bi novu borbu trebao imati u drugoj polovini godine, a protivnik će mu u teškoj kategoriji prema svemu sudeći biti Stile Miočić.

Mišljenja ljubitelja UFC-a su uglavnom pozitivna i većina vjeruje da će Miočić teško uspjeti pobijediti Jonesa.

Jones ima učinak od 26 pobjeda, a u otkagonu nije bio duže od 13 mjeseci nakon što je posliej kontroverzne sudijske odluke pobijedio Dominicka Reyesa.

Oglasi

Amerikanac već duže vremena trenira za debi u teškoj kategoriji te su počeli i njegovi pregovori s čelnicima UFC-a oko povratnika.

Ovaj 34-godišnjak je prije nekoliko dana na društvenim mrežama izazvao Miočića s porukom da će ga čekati do septembra.

''Stipe kaže kako će na vrhuncu forme biti u rujnu. Razočaran sam, ali strpljiv. Želim da najbolji teškaš svih vremena bude u svom najboljem izdanju. Čekat ću do septembra, nema izgovora'', poručio je Jones.

Mnogi smatraju da je Jones izabrao najbolje godine da pređe u kraljevsku kategoriju te se nagađa kako bi mogao doživjeti drugu mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi