Jon Jones otkrio kako će pobijediti Miočića i ostatak konkurencije u teškoj kategoriji
Jones se nada tronu u najprestižnijoj UFC kategoriji

Amerikanac jako samouvjeren

Jon Jones otkrio kako će pobijediti Miočića i ostatak konkurencije u teškoj kategoriji

UFC borac Jon Jones je ranije ove godine napustio svoju titulu u poluteškoj kategoriji UFC-a i odlučio prijeći u tešku kategoriju. Trenutno se privikava na fizičke zahtjeve nove kategorije i uveo je potpuno novi režim treninga kojim će napasti pojas.

"Nije dovoljno samo nabiti nekoliko kilograma da biste se nosili s teškašima. Ti dečki se jako dugo bore tako. Trebate upoznati svoje tijelo, pronaći ritam i tek onda možete prijeći u iduću kategoriju" - rekao je u razgovoru za ESPN, pa dodao:

"Ovo je nešto potpuno novo. Prije ne bih puno trenirao između borbi i udebljao bih se. Sada treniram mnogo i bez ugovorene borbe. To pokazuje zrelost i spremnost. Znam da tamo postoje ljudi mnogo veći od mene i moram se u potpunosti posvetiti treningu".

Na kraju je rekao i gdje vidi svoj najveći napredak: "U poluteškoj nisam volio hrvati. Koljena su me ubijala i teško je bilo spuštati se u rušenja. Sada su mišići potrebni za to mnogo veći i jači. Mislim da ću sad brže moći ulaziti u noge i rušiti ljude. Ojačao sam noge i guzicu i hrvanje će biti najveća promjena u mojim borbama", zaključio je Jones.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti