Jon Jones je postao istinska zvijer: Nevjerovatna transformacija MMA mašine
Foto - Instagram

Spreman za tešku kategoriju

Jon Jones je postao istinska zvijer: Nevjerovatna transformacija MMA mašine

Midhat Šljivak

Dugogodišnji vladar poluteške kategorije UFC-a Jon Jones objavio je prošle godine kako prelazi u tešku kategoriju.

'Bones' je počeo sa žestokim treninzima kako bi dobio tijelo za teškaša, a to mu za sada ide jako dobro.

Jones je pokazao zaista nevjerovatnu transformaciju tijela. 'Nagurao' je kilažu do 113 kilograma, ali čovjek jednostavno 'puca' od mišića.

"Dobar je osjećaj jer ne moram da izbjegavam hranu. Više ne mogu stati niti u jedno svoje odijelo, ali dobro se krećem. 113 kilograma", napisao je Jones.

Očekuje se da će Jones ove godine debitovati u teškoj kategoriji, a vidjet ćemo hoće li odmah dobiti napad na titulu.

Za sada UFC pokušava dogovoriti novi obračun šampiona Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, a Jones bi mogao u borbu za pojas sa pobjednikom meča.

Jones je u karijeri na mjeru 26-1-1, a jedini poraz je doživio 2009. godine nakon što je protiv Matta Hamilla diskvalifikovan zbog nelegalnih laktova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti