Tyson Fury i Francis Ngannou žele međusobni obračun
Foto - EPA

Bokser protiv MMA zvijezde

Tyson Fury i Francis Ngannou žele međusobni obračun

M. Šljivak

WBC šampion teške kategorije Tyson Fury spreman je da se suoči u boks meču sa prvakom UFC-a Francisom Ngannouom.

Prpirke na društvenim mrežama između dvojice šampiona traju već nekoliko dana. Obojica najavljuju međusobni obračun, a s obzirom da se danas zbog novca organizuje sve i svašta, neće biti čudo ako Fury i Ngannou uđu u ring.

Ngannou je gostujući u Hotboxin podcastu kod Mikea Tysona izrazio želju za borbom protiv jednog od najboljih boksera svijeta, čime bi ispunio dugogodišnju želju da se nađe u ringu.

"Ne želim se boriti sa Mikeom Tysonom, ali bih ušao u ring sa teškašem kao što je Tyson Fury", poručio je Ngannou u podcastu.

Fury je naravno jako brzo odgovorio i najavio je da će se posvetiti Kameruncu nakon što razbije Anthonyja Joshuu u planiranom obračunu.

"Mike, nakon što razbijem Anthonyja Joshuu, prebit ću i tog momka. Francis Ngannou je lagan zalogaj", napisao je Fury.

Oglasi

UFC šampion je zatim nastaio raspravna društvenim mrežama. Postavljao je klipove u kojima je prozivao Furyja i svakako će biti zanimljivo posmatrati razvoj situacije oko mogućeg meča ovih boraca.

Međutim, prije Ngannoua Fury će morati da se bori za titulu apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue. Uskoro bi se trebao znati tačan datum borbe dvojice teškaških šampiona.

Pretpostavlja se da će Fury i Joshua odraditi dvije borbe. Ugovori su spremni i čeka se zvanična objava velikog obračuna koji će nam donijeti ime apsolutnog prvaka svijeta.

Ngannou je sa druge strane iz Afrike u Evropu stigao sa snom da postane bokser, ali ga je život odveo u MMA, te je nedavnom pobjedom nad Stipom Miočićem postao najbolji MMA teškaš svijeta.

Kamerunski borac posjeduje jedan od najrazornijih udaraca na svijetu i bilo bi veoma interesantno vidjeti ga u borbi protiv prvaka svijeta u boksu.

Top Komentari

amex
Joj dao će neko više istrest ovog cigana kako sam sebe naziva, vala smor je.. Ko borac je odličan, al ko čovjek je smeće jedno veliko
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi