Jorge Masvidal je najopakiji tip UFC-a, ali noć je obilježio čudesan nokaut Kevina Leeja

Spektakularna noć u New Yorku

Jorge Masvidal je najopakiji tip UFC-a, ali noć je obilježio čudesan nokaut Kevina Leeja

M. Šljivak

Jorge Masvidal pobijedio je Natea Diaza u borbi za BMF (baddest motherfucker) pojas u New Yorku. Masvidal je slavio prekidom ljekara na početku četvrte runde.


Masvidal je na samom otvaranju meča žestoko pogodio Diaza, ali nije uspio da ga dovrši već u uvodnim minutama, a Nate je u završnici prve runde žestoko uzvratio i nekoliko puta je dobro pogodio Masvidala.

I u drugoj rundi Masvidal je dominirao je. Doslovno je uništavao Diaza na svaki mogući način i dobijao je poene.

Fantastična borba nastavljena je i u trećoj rundi. Oba borca radila su čudesne razmjene koje su činile dodatnu štetu.

A zatim su se umiješali ljekari. Prekinuli su borbu zbog posjekotina na licu Natea Diaza i BMF pojas je pripao Masvidalu.

p>U co-main eventu Darren Till je u svom prvom nastupu u srednjoj kategoriji savladao favorizovanog Kelvina Gastleuma. Nakon tri runde Britanac je slavio podijeljenom odlukom sudija.

Najspektakularniji nokaut večeri izveo je Kevin Lee. On je brutalnim high kickom u prvoj rundi uspavao Gregora Gillespieja i nanio mu je prvi poraz u karijeri i to na zaista spektakularan način.

Odlična borba viđena je u meču Stephena Thomspona i Vicente Luqea. Bile su to tri runde žestokih razmjena u stojci, a jednoglasnom odlukom sudija slavio je Wonderboy Thompson, koji je tako prekinuo niz od dva poraza. Ovim porazom stala je serija od šest uzastopnih pobjeda za Luquea.

Fantastičan obračun imali su i teškaši Derrick Lewis i Blagoy Ivanov, a nakon dosta žestokih udaraca sa obje strene pobjedu je podijeljenom odlukom sudija odnio Lewis.

Top Komentari

douglasssy
Znaci Masvidal ga istukao pred svima. Sjajna taktika, klinč, kada Nate uhvati zalet, eskivaža, ma sve je imao. Sto se tice doktora, mislim da je bio u pravu, jer i donji i gornji dio oka je bio rascijepan. Sve u svemu, Masvidal zasluzio pobjedu.
1 0
Ragnar23
Razbio ga ko p....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi