Zlatni dečko UFC-a izgubio, završio karijeru, pa se obratio Donald Trumpu koji je sjedio na tribini

Kraj Masvidala

Zlatni dečko UFC-a izgubio, završio karijeru, pa se obratio Donald Trumpu koji je sjedio na tribini

Edmir Škorić

Na UFC-u 287 u Miamiju Jorge Masvidal odradio je posljednju borbu. Bivši prvak u poluteškoj kategoriji poražen je od Gilberta Burnsa, a nakon borbe je najavio povlačenje.

Glavni događaj na UFC-u 287 bila je borba između Alexa Pereire i Israela Adesanye, koju je na kraju dobio nakon spektakularnog nokauta Israel, koji je tako u četvrtom pokušaju sredio Pereiru.

Prije glavnog meča u oktogonu su bili Gilbert Burns i Jorge Masvidal. Potonji je dugo vremena bio "zlatni" dečko UFC-a. Što se tiče prodaje video pristupa, bio je drugi iza Conora McGregora, Ronde Rousey i Brocka Lesnara.

Masvidal je nekada bio na vrhu, ali u posljednje vrijeme doživljava sportski pad. Nakon tri poraza u nizu u 39. godini došao je trenutak kada mu je sudbina visila o koncu. Pobjeda bi mu dala drugu perspektivu, još jednu borbu za naslov, poraz bi značio kraj njegove karijere. Desio se drugi scenarij.

Burns, koji je do sada poražen samo od Khamzata Chimajeva, suprotstavio se Masvidalu pune tri runde. Prvih pet minuta bilo je izjednačeno, sljedećih deset govorilo je snažno u korist Burnsa koji je došao do pobjede.

Uzimajući mikrofon nakon borbe, Jorge se ispričao okupljenima među kojima su bili njegovi prijatelji i porodica. Objašnjavajući da se više 'ne osjeća isto' donio je odluku o završetku karijere.

Masvidal se zahvaljuje dok skida rukavice kako bi ih ostavio u kavezu. Značajno je da je na kraju svog govora Masvidal uzeo mikrofon kako bi kratko pozdravio Donalda Trumpa, koji je slučajno bio u areni da gleda borbe.

“Također želim reći, najveći predsjednik u povijesti svijeta sjedi upravo tamo. Volim tog tipa (Donalda Trumpa). Imamo i najvećeg guvernera svih vremena ovdje na Floridi. Zadržimo Floridu slobodnom, crvenu državu". Potom je počeo da skandira "Idemo Brandon", nakon čega mu se pridružila i veća grupa fanova u dvorani.

Masvidal je dugogodišnji pristaša Donalda Trumpa. Bivši predsjednik Sjedinjenih Država nedavno je zapeo u vlastitoj kontroverzi, ali je iznenađujuće bio prisutan na događaju u subotu navečer. Uz Trumpa, Masvidal je također iskazao podršku guverneru Ronu DeSantisu. Naime, slogan "Idemo Brandon" republikanski je slogan koji se koristi za ismijavanje aktuelnog predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Top Komentari

Robijasi_It
a gdje ste pročitali da je Burns poražen samo od Chimaeva... zar ga nije pobjedio i njegov prijatelj Usmanu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi