Joshua birao između Wildera i Furyja: Ma, obojica...
Foto - EPA

Želi se boriti, ali Wilder je prvi izbor

Joshua birao između Wildera i Furyja: Ma, obojica...

Midhat Šljivak

Anthony Joshua već u aprilu bi trebao da brani pojaseve prvaka svijeta.

Protivnik će vjerovatno biti mandatorni izazivač po IBF verziji Kubrat Pulev, ali AJ silno želi borbu za ujedinjenje svih pojaseva.

Za to mu nedostaje još WBC naslov koji je u rukama Deontayja Wildera, a koji će ga 22. februara braniti protiv Tysona Furyja.

Joshua planira barem s jednim od njih da se bori u 2020. godini, a više bi u ringu želio Wildera.

"Borio bih se s bilo kim od njih. Stvarno mi to nije bitno, ali trenutno bih radije sa Wilderom jer je vlasnik pojasa. Fury je sa druge strane veoma talentovan, bila bi to borba za najboljeg u Britaniji. Pa, zašto da ne?. Borio bih se bilo s kim, ali želim i peti pojas u 2020. godini", rekao je Joshua.

Ipak, prije bilo koje željene borbe Joshua će se u ringu morati naći sa Pulevo, a zatim vjerovatno i sa čudesnim Olexandrom Usykom, a vidjet ćemo hoće li neko od njih uspjeti šokirati Britanca kao što je to napravio Andy Ruiz u junu 2019. godine.

Top Komentari

Rajvosa2019
Danasnji box je spao na baletane tipa Joshua - treba im obuci helanke + balerine pa nek djuskaju u ringu
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti