Rumble in the Jungle 2: Ko će imati uloge Alija i Foremana?

Planiran meč u Africi

Rumble in the Jungle 2: Ko će imati uloge Alija i Foremana?

Midhat Šljivak

Jedan od najlegendarnijih bokserskih okršaja svih vremena desio se 1974. godine u Zairu (DR Kongo)

Muhammad Ali nokautirao je Georgea Foremana u osmoj rundi i osvoji je naslove teškaškog prvaka svijeta, a borba nazvana Rumble in the jungle ušla je u historiju.

Gotovo pet decenija kasnije novi obračun se sprema u DR Kongo. Anthony Joshua bi bio jedan od boraca u ringu, a drugi bi trebao biti pobjednik meča Deontay Wilder-Tyson Fury za WBC naslov.

Kako AJ ima nigerijske korijene zainteresovan je za borbu u Africi, a ona bi bila nazvana Rumble in the Jungle 2.

"Za sada nije pravo vrijeme za borbu u Afirici, ali on je želi kad-tad tamo", rekao je menadžer Freddie Cunningham.

Ipak, naredni meč AJ će odraditi u Londonu. Pretpostavlja se na stadionu Tottenhama. To je potvrdio promotor Eddie Hearn.

"Stadion Tottenhama bi bio prava opcija. Saudijci ga žele ponovo vidjeti kod njih, ali narednu borbu želimo u Velikoj Britaniji", jasan je Hearn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi