Joshua dobio novog protivnika, Wilder na čekanju do naredne godine
WBA primorao Britanca za borbu sa ruskim bokserom (Foto: EPA)

Rus dobio šansu za borbu

Joshua dobio novog protivnika, Wilder na čekanju do naredne godine

M. Šljivak

Anthony Joshua dobio je novog protivnika.

Britanac će se u borbi za titule u ringu naći sa poznatim ruskim borcem Alexanderom Povetkinom do kraja godine, a naredba o ovoj borbi stigla je od WBA organizacije.

WBA je jasno poručio Joshui da će mu oduzeti pojas ukoliko se ne bude borio protiv Povetkina, a njegov tim je na kraju i odlučio da pristane na duel protiv čovjeka koji ima pravo da izazove britanskog boksera.

Nakon što je postalo jasno da će Povetkin postati novi protivnik Anthonyja Joshue, to je označilo i kraj nada za duel protiv WBC prvaka svijeta Deontayja Wildera.

Borba za apsolutnog prvaka svijeta se do kraja godine neće desiti, a iz Wilderovog tima saopštili su danas kako im je ponuđena borba protiv Joshue 13. aprila 2019. godine na Wembleyju.

Da li će konačno borba dvojice neporaženih boraca da se ugovori ostaje nam da vidimo, a pred Joshuom je izuzetno težak zadatak protiv Povetkina koji je u karijeri doživio samo jedan poraz i to od Vladimira Klička.

Rus je godinama jedan od najboljih teškaša svijeta i trenutno je na omjeru od 34-1 u profesionalnoj karijeri. WBA titulu prvaka svijeta držao je od 2011. do 2013. godine i poraza od Klička.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi