Čelični Mike, Lennox i Holyfield jedva čekaju obračun Wildera i Furyja
U noći sa subote na nedjelju dobit ćemo novog ili starog prvaka svijeta po WBC verziji, ali vjerovatno i izazivača Anthonyja Joshue.

Šta predviđaju legende?

Čelični Mike, Lennox i Holyfield jedva čekaju obračun Wildera i Furyja

U noći sa subote na nedjelju dobit ćemo novog ili starog prvaka po WBC verziji, ali vjerovatno i izazivača Anthonyja Joshue.

Bliži se noć spektakla u Los Angelesu pošto će 1. decembra konačno u ring ući Deontay Wilder i Tyson Fury.

Na stolu će biti Wilderov WBC pojas u teškoj kategoriji, a biće ovo i obračun dva neporažena boksera.

Fury se vratio na veliku scenu nakon suspenzije i ličnih problema, dok je Wilder konačno dočekao svojih pet minuta slave, a njihov meč je ujedno i spektakl kakav godinama čekaju ljubitelji boksa.

O ishodu meča dva gorostasa imaju šta reći i legende boksa s kraja prošlog i početka novog stoljeća - Mike Tyson, Lennox Lewis i Evander Holyfield.

Čelični Mike, najmlađi šampion svijeta u teškoj kategoriji svih vremena, favorizuje čovjeka "luckastog" Britanca.

"Iako Wilder ima jak udarac, ništa se ne može porediti sa mentalnom snagom koju je Fury pokazao u ringu, ali i izvan njega. Biće gusta borba, ali mislim da Fury ima pravu šansu", poručio je Tyson.

"To je sjajan meč. Fury ima puno vještina, čudan stil i duge ruke. Refleksi su mu dobri i jako udara iz kontri. Deontay mora napasti prvi, ne smije čekati Tysona. Tyson je uvijek bio bolji bokser. I sa Wilderom će biti isti slučaj. Ukoliko borba postane teška Fury ima više iskustva i trikova. Mislim da Deontay, uz svoju snagu, može rano završiti meč, ali ako ga Tyson uspije iznervirati i odužiti meč onda bi mogao on pobijediti", smatra Evander Holyfield, nekada sjajni teškaš, ali i prvak svijeta u kruzer kategoriji.

Slično mišljenje dijeli i legendarni Lennox Lewis.

"Ako meč potraje onda će pripasti Furyju, ako bude kratak onda će pobjednik biti Wilder. Ovo je epski meč, meč koji je nemoguće predvidjeti. Jedva čekam", poručio je Lewis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi